Hlavní obsah

Kapitán z kola ven. Plzeň půjde do bitvy o Ligu mistrů bez svého lídra. Může to být problém, říká expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uplynulou, mistrovskou sezonu se vyprofiloval v silného lídra. Muže, který má respekt na hřišti i v kabině. V jednom z nejdůležitějších zápasů klubové historie ale bude kvůli karetnímu trestu chybět. Kapitán Plzně Lukáš Hejda bude úterní odvetu play off Ligy mistrů s Karabachem sledovat z tribuny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Hejda z Viktorie Plzeň během utkání se Slavií Praha.

Článek

„Hejda je velká kvalita, velká persona. Samozřejmě je všechno umocněné tím, že je kapitánem. Každý je nahraditelný, nicméně pro mě je Hejda delší dobu nadstandardní hráč. Částečný problém to pro Plzeň tedy být může. Já ale doufám, že ho Viktorka dokáže nahradit a postoupí," říká bývalý reprezentační stoper Milan Fukal.

„Odveta by byla těžká i kdyby Hejdis hrál. Bez něj bude o malinko těžší, ale máme další kluky, kterým věříme," dodává obránce Plzně Luděk Pernica. Právě on tvoří s Hejdou obligátní stoperskou dvojici. Dnes večer bude mít vedle sebe jiného parťáka. Všechno nasvědčuje tomu, že jím bude beninský stoper Tijani, který nastoupil na podzim v lize proti Hradci Králové.

Čerstvá posila, stoper Václav Jemelka zahrál v Ázerbájdžánu výborně na levém kraji obrany, možná tam zůstane. „Máme dvě varianty, jak vzadu hrát. Vašek Jemelka zahrál v Baku nalevo velmi dobře, je velká pravděpodobnost, že v odvetě na tomto postu nastoupí," uvádí Bílek. Za této konstelace by stoperskou dvojici vytvořili právě Pernica s Tijanim. Bílek však může sáhnout po variantě se třemi stopery. Každopádně, nahradit Hejdu bude složité.

Stanice Premier Sport 2 odvysílá úterní odvetu play off Ligy mistrů UEFA mezi Viktorií Plzeň a Karabachem. Přímý přenos, který budou kompletně vyrábět zástupci O2 TV Sport, začíná v úterý 23.8.2022 již ve 20:00 hodin. Ve studiu přivítá dvojice moderátorů ve složení Petr Svěcený a Libor Bouček experty Davida Limberského a Miroslava Jirkala. Do zápasového studia, jenž bude přímo v Doosan Areně, dorazí ale i speciální hosté, přislíbena je účast Daniela Koláře či Marka Ztraceného. Přímým přenosem provede komentátorské duo ve složení Jan Homolka a Aleš Svoboda. Aktuální informace z plochy přinese divákům reportér Radek Šilhan.

„Nejvíc bude chybět v řízení obrany. Když si vzpomenu na sparťana Jirku Novotného, kterého spoluhráči respektovali, mohli se o něj opřít... V podání Lukáše Hejdy je to podobné. Nesnižuju kvalitu nikoho, ale Hejda patří mezi osu týmu. Najednou tam nebude," podotýká Fukal.

Nedávný transfer Jemelky se jeví za nynějších okolností prozíravý. Bez něj by teď uvízla Plzeň v problému. „Pro Viktorku je moc důležité, že Jemelkovi vyšly první zápasy, že zapadl rychle do týmu. Kéž by Jemelkovi vydržela pohoda i v odvetě," doplňuje Fukal.

Reklama