Hlavní obsah

Kolář zazdil proti Arménům hattrick. To proto, že jsem měl dvě myšlenky, smál se sám sobě

Arménského protivníka mohli plzeňští fotbalisté vyprovodit z kvalifikačního předkola Ligy mistrů s dvouciferným přídělem, neboť šancí si v úterní odvetě připravili na tři zápasy. Zvláště autor dvou gólů Daniel Kolář se v zahazování vyložených šanci doslova překonával. Ve druhé půli dokonce zazdil tutovou příležitost blýsknout se hattrickem. „To proto, že jsem měl dvě myšlenky,“ smál se sám sobě i tomu, co je také možné neproměnit.

Foto: Petr Horník, Právo

Daniel Kolář z Plzně se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Před kvalifikační konfrontací s Jerevanem vás všichni varovali, jak jsou Arméni nevyzpytatelní, vy jste je ale sfoukli jako svíčku. V prvním zápase, v odvetě rovněž...

Jen ten první gól jsme měli dát v domácí odvetě dřív, protože dost šancí jsme na to měli. Brankář hostů však dokazoval už v Jerevanu, že je dobrý a u nás jen potvrzoval, že z něho roste velký gólman. Jakmile jsme ho ale načali, začalo gólů přibývat, takže jsme nakonec vyhráli zaslouženě vysoko.

Vy sám jste měl hodně blízko k hattricku, protože po dvou trefách jste se ocitl snad v tisíciprocentní šanci a zahodil ji. Sám jste se musel smát, co je možné také neproměnit.

Špatně jsem přebral balón, ocitl se v záklonu a pak měl bohužel dvě myšlenky.

Jaké?

Jedna mířila nalevo, druhá napravo a proto jsem bránu netrefil.

Po ofenzivní smršti v první půli korunované třemi góly jste v úvodu druhého poločasu v duchu svých jarních zvyklostí polevili a dovolili dát Arménům čestný gól. Vyčítal vám to trenér hodně?

Jasně že nám k tomu řekl své, protože podobná nekoncentrovanost by se dostavit neměla. Musíme se z tohoto výpadku poučit.

Nebylo to i tím, že jste v součtu obou zápasů vedli už 7:0, takže nebylo o co hrát?  Bylo hodně obtížné se za takovéhoto stavu na utkání soustředit?

Vůbec ne, naopak to bylo super. My se fotbalem bavili a doufám, že jsme jím pobavili i lidi.

Ti na hlavní tribuně se určitě bavili. Ale jen na hlavní tribuně, protože na staveništi, v něž se Štruncovy sady proměnily, fanoušci jinam nesměli. Bylo těžké v takovémto prostředí hrát?

I hlavní tribuna vytvořila skvělou atmosféru, ale pravdou je, že na protilehlé straně si člověk připadal trochu osamoceně. Povzbuzování tam přece jen chybělo.

Do střeleckých dostihů, které jste se spoluhráčem Bakošem rozpoutali, se chtěli zřejmě zapojit obránci, kteří hodně vyráželi dopředu a ve střelbě se činili. To mají od trenéra nově v popisu práce?

Spíš to jak Bystroň, tak Čišovský mají v sobě. Chtěli si také nějaký gól dát, ale bohužel pro ně a naštěstí pro mužstvo jsme je stříleli jen my.

Armény jste vyřídili lehce a snadno, s norským Rosenborgem to ovšem budete mít v dalším kvalifikačním předkole mnohem těžší. Troufnete si i na něj?

Teď myslíme hlavně na páteční Superpohár s Mladou Boleslaví a až potom přijde na řadu Rosenborg. Samo sebou že to bude úplně jiný zápas než s Jerevanem, protože Norové mají v Evropě obrovské jméno a jsou v kvalifikační konfrontaci favoritem. My se budeme snažit o náš poctivý fotbal, abychom překvapili.

Reklama

Související témata: