Hlavní obsah

Kouč Chelsea Hiddink je pro zavedení brankové kamery

TURÍN

Úterní osmifinálová odveta Ligy mistrů mezi Juventusem a Chelsea rozvířila debaty o tom, zda by bylo vhodné zavést kamery zkoumající, jestli míč přešel brankovou čáru. Pro používání takovéto technologie ve fotbalu se vyslovil kouč Chelsea Guus Hiddink.

Článek

Právě jeho tým se může cítit poškozen, že mu byl za nepříznivého stavu 0:1 upřen gól, kdy podle televizních záběrů chytil domácí brankář Gianluigi Buffon míč po přímém kopu Didiera Drogby až za čarou. Nakonec anglický celek i tak dokázal vyrovnat a po výsledku 2:2 postoupit do čtvrtfinále.

"Myslím, že musí být technologie zavedena, abychom se tu nehádali, zda gól padl nebo ne. Už něco takového bylo na začátku mé kariéry v PSV Eindhoven, kdy prováděla testy firma Philips. Vše fungovalo, ale lidé, co o tom rozhodovali, to nechtěli vědět. Teď je technologie na takové úrovni, že by se měla použít," uvedl nizozemský kouč.

S jeho názorem souhlasí i jeho kolega z Juventusu Claudio Ranieri. "Už to používají v tenise a lidské oko nemůže být vždy přesné. Myslím, že by podobné zařízení, jako mají v tenise, mohlo vše usnadnit," dodal.

Reklama

Související témata: