Hlavní obsah

Krev v nastavení. Střelec Realu bolestivě zaplatil za jisté osmifinále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výbuch na hřišti outsidera nakonec nedopustili. Real Madrid, úřadující vítěz Ligy mistrů, ve varšavském azylu Šachtaru Doněck kvůli brance Oleksandara Zubkova prakticky celé druhé dějství prohrával, v páté minutě nastavení ale hlava Antonia Rüdigera slavnému celku zajistila jak konečnou remízu 1:1, tak jisté místo v osmifinálových bojích milionářské soutěže. „Věřili jsme až do samého závěru, což se vyplatilo,“ těšilo kouče Carla Ancelottiho. Jeho tým platil i krví, Rüdiger se při gólové trefě zranil na hlavě.

Foto: Instagram @toniruediger

Sešitý hrdina. Antonio Rüdgier odnesl vyrovnávací branku krvavým šrámem, který spravilo dvacet stehů.

Článek

Ten z důvodu blížícího se ligového klání s Barcelonou, které je na programu v neděli, nechal odpočívat několik opor. Pouze na lavičce tak začali Vinícius Júnior, Luka Modrič nebo David Alaba. Obměněné mužstvo Bílého baletu ale krátce po zahájení druhé půle nečekaně inkasovalo, za záda svého spoluhráče z ukrajinského národního týmu Andrije Lunina, který nahradil v brance Realu zraněného Thibauta Courtoise, totiž kulatý nesmysl hlavou procedil Zubkov. „V prvním poločase jsme hru kontrolovali, gól soupeře nás ale rozhodil a Šachtar poté hrozil z protiútoků," komentoval dopady nečekaného úderu Ancelotti.

„Nehráli jsme vůbec dobře, to se ale ve fotbale někdy prostě stává. Nakonec jsme i tak splnili cíl a kvalifikovali se do jarních bojů Ligy mistrů, což je pro nás velmi důležité," hledal po mizerném výkonu pozitiva Ancelotti. Postup zajistil v samém závěru utkání madridskému velkoklubu Rüdiger, který využil milimetrový centr Toniho Kroose z hloubi pole a hlavou přehodil brankáře Anatolije Trubina. Následoval ale nepříjemný střet obou zúčastněných, z něhož vyšel o poznání hůře značně zakrvácený stoper Realu.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Zakrvavený Antonio Rüdiger z Realu a Anatolij Trubin ze Šachtaru po gólu a střetu.

„Má trošku roztržené čelo, naštěstí je ale v pořádku. V kabině už se smál a byl šťastný, že se mu podařilo vstřelit takto důležitou branku," popisoval stav svého svěřence Ancelotti.

Ránu hráči sešili dvaceti stehy. "Jsme naživu," napsal po zápase na Instagramu obránce k fotografii, na níž měl čelo a oko pod obvazem, ale usmíval se.

Real s deseti body ze čtyř utkání dominuje skupině F Ligy mistrů.

Šachtar momentálně okupuje třetí pozici s pouhou jednobodovou ztrátou na druhé Lipsko, může tak ve zbývajících dvou zápasech zaútočit na postup do osmifinále. „Cítit se po zápasu s Realem Madrid tak, že jsme ztratili dva body, je něco neuvěřitelného. Před hráči smekám klobouk, odvedli jsme skvělý výkon. Bojovali jsme za všechny Ukrajince a věřím, že jsou na nás právem hrdí," nešetřil chválou na adresu svých svěřenců kouč Doněcku Igor Jovičevič.

Reklama