Hlavní obsah

Kontroverzní rozhodnutí VARu a brzká červená. City si remízou zajistilo postup, Guardiola video nechápal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divočina v Dánsku. Favorizovaní, a dosud suverénní Citizens sice po deseti minutách hry díky překrásné střele Rodriho zpoza vápna šli do vedení, jeho branku ale nakonec hlavní sudí po dlouhé konzultaci s videorozhodčím odvolal. Následně Ryiad Mahrez neproměnil pokutový kop, akcí nabitou úvodní půl hodinu pak dokonalo vyloučení beka City Sergia Gómeze. „Získat bod po tak dlouhém oslabení je úspěch, hráči si sáhli na dno,“ kvitoval konečnou bezgólovou remízu na půdě Kodaně kouč Pep Guardiola, jenž nechal celé utkání pouze na lavičce odpočívat norského superstřelce Erlinga Haalanda. Nerozhodný výsledek nakonec stačil k tomu, aby si Citizens zajistili s dvouzápasovým předstihem postup do osmifinále milionářské soutěže.

Foto: Ritzau Scanpix, Reuters

Sudí Artur Soares Dias konfrontuje s VAR zákrok Sergia Gómeze.

Článek

Kontroverzní moment z úvodu utkání, kdy byl po asi tříminutovém přezkoumávání odvolán Rodriho gól kvůli předcházející jemné teči Mahrizovou rukou, ale španělského trenéra chladným nenechal. „Poté, co nebyly odpískány například ruce v nedávných utkání Interu s Barcelonou nebo Arsenalu s Liverpoolem, takovému verdiktu skutečně nerozumím," čertil se Guardiola.

Diskutabilní rozhodnutí týmu arbitrů mohl ve 25. minutě odčinit nešťastník předcházející situace Mahriz, když dostal po ruce Boilesena možnost otevřít skóre z penaltového puntíku. Jeho zakončení do levé části branky ale vystihl gólman Kamil Grabara, takže výsledková tabule stále ukazovala bezgólový stav.

Emocemi nabitou první půlhodinu zakončila červená karta, již uviděl hostující Gómez za stažení Hakona Haraldssona zezadu v roli posledního hráče. „Dělali jsme, co se dalo, bylo to pro nás v deseti opravdu obtížné. Jsem ale hrdý na to, jak jsme na vývoj utkání zareagovali, a na výkon, který jsme v dlouhé početní nevýhodě odvedli," chválil své spoluhráče stoper úřadujícího mistra Anglie Aymeric Laporte. Jeho celek se navíc stal díky pozdější remíze Dortmundu se Sevillou jistým postupujícím do jarních bojů Ligy mistrů.

Kodani remíza zajisté pomohla v bojích o třetí pozici ve skupině G, která zaručuje jarní pobyt ve vyřazovacích fázích Evropské ligy. Stejně jako Sevilla má totiž mančaft z dánské metropole na kontě zatím dva body. „Prakticky jsme soupeře nepustili do žádných brankových příležitostí, ten neuznaný gól byla fantastická střela z dálky a penalta spíše nešťastná. Nerozhodný výsledek nás těší, rozhodně jsme jej před utkáním nečekali," těšilo kouče Jacoba Neestrupa, jehož celek tak odčinil vysokou porážku 0:5 se stejným oponentem před týdnem.

Reklama