Hlavní obsah

Dortmund - Slavia 5:1Krutá porážka! Borussia rozmetala sny mladých slávistů o postupu

Dortmund/Praha
Aktualizováno

Mladí fotbalisté Slavie v Dortmundu na senzaci nedosáhli. Naopak, v závěrečném vystoupení ve skupině Youth League, mládežnické obdobě Ligy mistrů, utrpěli v Dortmundu krutou porážku 1:5 a obsadili nepostupové třetí místo. Hattrickem se na výhře Borussie podílel supertalent Moukoko, čestný úspěch slávistů vstřelil Toula až v 74. minutě za stavu 0:5. Remíza by přitom posunula sešívané do jarní fáze soutěže, kam spolu s Dortmundem postoupili rovněž mladíci milánského Interu.

Foto: Svatopluk Samler

Brazilec Joao Felipe ze Slavie dotírá na Alejandra Balde Martineze.

Článek

Vytoužený bodový zisk se svěřencům trenéra Martina Hyského hodně vzdálil už v prvním poločase. Mladíci Dortmundu, kteří úvodní vzájemný zápas v říjnu prohráli 0:1, tentokrát dali soupeři lekci z produktivity a většinu šancí proměnili.

V 26. minutě otevřel dalekonosnou střelou skóre Moukoko a teprve patnáctiletý útočník za chvíli sám před gólmanem zvýšil. Další okénko ve slávistické obraně potrestal v 39. minutě Reyna, který se po přestávce trefil rovněž podruhé.

V 64. minutě dokonal hattrick Moukoko a o deset minut později k velké radosti slávistických příznivců, kteří dorazili mladíky podpořit před večerním zápasem A-týmu v Lize mistrů, už jen snížil do odkryté branky Toula.

Pražané zakončili skupinu s bilancí tří výher a tří porážek a nevyrovnali české maximum v soutěži v podání Příbrami, která v sezoně 2015/16 došla do osmifinále. Youth League je na podzim rozdělená na dvě části. První, v níž startovala Slavia, kopíruje Ligu mistrů, druhá větev je určena pro dorostenecké šampiony.

6. kolo základní skupiny Youth League pro fotbalisty do 19 let:
Borussia Dortmund - Slavia Praha 5:1 (3:0)
Branky: 26., 34. a 64. Moukoko, 39. a 59. Reyna - 74. Toula.
Sestava Slavie: Markovič - Hošek, Štětka, Vincour, Kosek - Křišťan (69. Langhamer), Zinhasovič, Červ - Douděra (46. Zeronik), Toula, Felipe. Trenér: Hyský.
Inter Milán - Barcelona 2:0 (1:0).
Konečná tabulka:
1.Inter640215:712
2.Dortmund640212:912
3.Slavia63039:169
4.Barcelona61058:123

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články