Hlavní obsah

Slavia - Dortmund 1:0Senzační výhra! Mladí slávisté si poradili s Borussií

Praha

Paráda! Fotbalová devatenáctka pražské Slavie v utkání základní skupiny F mládežnické Ligy mistrů zdolala Borussii Dortmund 1:0 gólem Brazilce Joaa Felipeho. Svěřenci Martina Hyského tak po prohře 0:4 na hřišti Interu Milán tentokrát ve svém tréninkovém areálu v Horních Počernicích získali své první body v Youth League.

Foto: Dominik Hejbal, Sport.cz

Joao Felipe v hale na Letišti Václava Havla.

Článek

V sestavě Borussie nechyběl teprve 14letý Youssoufa Moukoko, jenž je momentálně nejmladším hráčem v historii dorostenecké Ligy mistrů a v bundeslize hráčů do 19 let je s 15 góly aktuálně nejlepším střelcem.

Sešívaní měli téměř po celý zápas navrch. První vážnější šanci měl už v 17. minutě po přímém kopu stoper David Štětka, ale jeho pokus hlavou minul bránu. Před odchodem do kabin si sešívaní ještě stihli vytvořit další gólovou příležitost, ale Zinhasovičův prudký centr zleva se odrazil od hlavy Adama Touly vedle brány.

Po změně stran byl blízko gólu střední obránce František Matys, ale Zinhasovičův centr tečoval hlavou vedle brankové konstrukce.

Krátce nato už se domácí dočkali, když si Joao Felipe navedl míč zleva na střed a následně pálil přesně k levé tyči.

A tentýž hráč se chvíli po rozehrávce opět tlačil do šance, když v šestnáctce překopl stopera Niclase Knoopa, ale už se nedostal k nebezpečnému zakončení.

V závěrečné dvacetiminutovce se hosté osmělili, ale Reyna i Knauff své střelecké pokusy nevměstnali mezi tři tyče. Během nastaveného času pak z brejku mohl zvýšit na 2:0 střídající Lukáš Hroník, ale po přihrávce Touly trefil jen tyč. Pražané však uhlídali svůj těsný náskok až do konce a mohli tak začít slavit velmi cenné vítězství.

Youth League (mládežnická Liga mistrů), skupina F
Slavia Praha - Borussia Dortmund 1:0 (0:0)
Branka: 56. Joao Felipe.
Slavia: Markovič – Douděra, Matys, Štětka, Kosek – Červ, Křišťan, Zinhasovič – Felipe (76. Vaněk), Toula, Zeronik (76. Hroník). Trenér: Hyský.
Barcelona - Inter Milán 0:3 (0:1).
Tabulka:
1.Inter22007:06
2.Dortmund21012:23
3.Slavia21011:43
4.Barcelona20021:50

Reklama

Související témata: