Hlavní obsah

Legii po prohře s Látalovým týmem doma sepsuli. Hanba, pošlete na Slovensko rovnou blahopřání

Praha

Tři noci nespal, ale teď se český trenér ve službách fotbalové Trnavy Radoslav Látal vznáší v sedmém nebi. Aby ne, když jeho tým vyhrál ve druhém předkole Ligy mistrů na hřišti favorizované Legie Varšava 2:0 a má nakročeno do dalšího kvalifikačního dějství. „Však jsem chlapcům věřil a na jejich vítězství jsem vsadil,“ pochvalovala si legenda trnavského fotbalu Karol Dobiaš po nečekaném výsledku, který se v Polsku zrodil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Radoslav Látal má s Trnavou nakročeno do dalšího kvalifikačního předkola Ligy mistrů.

Článek

Domácí kouč Dean Klafurič se snažil selhání svých svěřenců všemožně omlouvat. „Hned několik mých hráčů trápil jakýsi virus, takže měli před utkáním horečky a celou noc zvraceli. Proto jim chyběly síly, takže jsme byli zákonitě málo agresivní a prohrávali jsme prakticky všechny osobní souboje,“ vysvětloval selhání Legie, v jejímž dresu odehrál celých devadesát minut český legionář Adam Hloušek.

„Byl bych ale nerad, aby to znělo jako výmluva. Znáte mě, nemám to ve zvyku,“ obracel se chorvatský trenér na polské novináře.

Ti však nešetřili ani jeho, ani hráče. „Hanba. neexistuje důvod, proč s takovouto formou cestovat k odvetě,“ glosoval blamáž Legie reportér rozhlasové stanice Patryk Serwaňski. „Pošlete do Trnavy blahopřejný telegram a udělejte hráčský výprodej,“ radil klubové generalitě.

„Je třeba se zamyslet nad tím, když Legii vyřadí průměrný hráč Górniku Zabrze a fotbalista, s nímž v Lublinu přestali počítat,“ narážel Eleven Sports na trnavské střelce gólů Grendela a Vlaska, kteří se z polské ligy vrátili do Trnavy.

„Výsledek je to přímo fantastický, ale zároveň nás mrzí, že jsme neproměnili další šance. Mohlo být už definitivně vymalováno,“ netajil se kapitán slovenského týmu Boris Godál, že spoustu dalších šancí hosté nevyužili a připravili se o ještě lepší výsledek.

„Radost z něho mám samozřejmě velkou, ale rozhodnuto ještě není vůbec nic. Legie je dál favoritem, i když přijede k odvetě s dvoubrankovým mankem,“ varoval před přehnaným optimismem český kouč Radoslav Látal, který Trnavu převzal před sezónou a v kvalifikaci o Ligu mistrů už v konfrontaci s bosenským Zrinjski Mostar zdolal úskalí prvního předkola.

„Bude to těžká práce, jestliže chceme do dalšího předkola. Legie je stále favoritem,“ připomínal hráčům Látal.

Reklama

Související témata: