Hlavní obsah

Liga mistrů, díl druhý? Slavii v play off věří bookmakeři i drtivá většina sázkařů

Pražská Slavia večer domácím utkáním rozehraje play off fotbalové Ligy mistrů. Po loňské jízdě základní skupinou, která sice nepřinesla postup, ale klub se díky ní na evropské scéně těšil nevídané porci uznání a respektu, nemůže být v Edenu jiný cíl než si zkušenost zopakovat. Co se týče postupu, Slavia je kurzem 1,57:1 poměrně výrazným favoritem, FC Midtjylland, na který se sází v poměru 2,47:1, ale nemusí být tak snadným soupeřem, jak by se při pohledu na kurzy mohlo zdát.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost v podání fotbalistů Slavie během utkání s Teplicemi.

Článek

Dva zápasy dělí Slavii od účasti ve skupině Ligy mistrů. V cestě jí stojí nepříjemný protivník, Midtjylland. Mistr dánské ligy si zatím v kvalifikaci počínal poměrně suverénně, ale sešívaní mají za sebou tak výrazné výsledky v Evropě, že je pasují do role favorita.

„Slavia musí mít sebevědomí poté, co dokázala v minulé sezoně potrápit třeba i Barcelonu. Byl by alibismus tvrdit něco jiného," říká Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

Sami sázkaři si každopádně žádné komplikace nepřipouštějí. Pravdou je, že Midtjylland není zrovna klubem zvučného jména, možná i proto jde u domácích kanceláří na postup sešívaných celých 80-96 % sázek.

„Někdo by mohl nabýt dojmu, že dánský soupeř nebude pro dobře vyladěný stroj náčelníka Trpišovského představovat výraznější hrozbu. Opak je ale pravdou. Midtjylland má velmi zajímavý tým postavený podobně jako Slavia na bojovnosti, důrazu a rychlosti. Sešívaní tak podle všeho ochutnají vlastní medicínu, což málokomu vyhovuje," avizuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Dánové mají kvalitní tým

„V týmu je navíc několik skutečných individualit, duo Pion Sisto - Sory Kaba bude pro domácí stopery zajímavou zkušeností. Ve výsledku mohou rozhodovat maličkosti jako branky ze soupeřova hřiště. Sám jsem zvědav, jak se s úkolem neinkasovat v prvním duelu Slavia vypořádá," dodává Hanák.

První utkání souboje s Midtjyllandem by podle sázkařů měla být procházka růžovým sadem. Bookmakeři ovšem nejsou až tak optimističtí.

„Dánové mají kvalitní tým, který dokáže střílet branky i skvěle bránit, vynikají ve standardních situacích. Je třeba také brát v potaz, jak si poradili v posledním kvalifikačním utkání, když porazili Bern 3:0. Sebevědomí jim chybět nebude. I tak kurz 1,83 dává Slavii slušné šance. Sešívaní mají z posledních pěti utkání na kontě jednu remízu a čtyři výhry, kromě zaváhání s Pardubicemi se předvádí od začátku ligy v dobrém světle. Stejně jako soupeř mají pevnou obranu i kvalitní útok," poznamenává Markéta Světlíková, tisková mluvčí Chance.

Poháry sešívaným svědčí

Také okolo 90 % sázkařů vidí českého mistra jako favorita na postup do základní skupiny.

„Slavia udržela kádr, a ještě skvěle doplnila o výrazné hráče z české ligy. A poháry jí pod vedením Jindřicha Trpišovského svědčí. Na evropské scéně hraje ještě o stupeň lépe než v domácí soutěži," doplňuje prognózu Urbanec.

„Vedle postupu Slavie se také hodně sází, že v úterním zápase uvidíme alespoň dvě branky (1,37), přestože jde o první ze dvou utkání. Bude tedy spíše opatrné, navíc Slavia by určitě ráda šla do druhého zápasu na půdě dánského mistra bez inkasované branky," dodává Světlíková.

Studio i se Stochem
Přímý přenos play off Ligy mistrů mezi Slavií Praha a Midtjyllandem nabídne stanice O2 TV Sport. Předzápasové studio startuje ve 20:20. Moderátor Libor Bouček přivítá jako hosta Miroslava Jirkala, fotbalového experta a trenéra, a také Miroslava Stocha, který se Slavii získal mistrovský titul, vybojoval dvakrát domácí pohár a také pomohl červenobílým k postupu do čtvrtfinále Evropské ligy. Přímo z hrací plochy se přihlásí reportér David Sobišek. Samotné utkání pak komentuje zkušená dvojice Milan Štěrba a Jan Homolka.
Postoupí podle vás fotbalisté pražské Slavie do skupiny Ligy mistrů?
Ano
65,7 %
Ne
34,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 10572 čtenářů.

Reklama

Související témata: