Hlavní obsah

Ligu mistrů nevyhrává vždy ten nejsilnější, proto má Juventus šanci uspět, hlásá Nedvěd

Turín

V úterý po necelé čtyřměsíční pauze startuje Liga mistrů, 58. ročník nejprestižnější klubové soutěže Evropy startuje osmi zápasy. Jedním, kdo započne svou pouť za ušatým pohárem, je i italský mistr Juventus Turín. Jeho bývalý hráč a současný člen správní rady Pavel Nedvěd věří, že právě Bianconeri mohou zvítězit. „V Champions League je několik opravdu silných mužstev, ale ne vždy ten nejsilnější vyhraje. Pokud se mě ptáte, jestli můžeme vyhrát, tak říkám, že ano,“ konstatoval český internacionál pro italský Tuttosport.

Foto: Andreas Gebert, ČTK

Bývalý fotbalista české reprezentace a legenda Juventusu Pavel Nedvěd.

Článek

Bývalý hráč Sparty či Lazia věří, že se Juventus může objevit ve finále, které se uskuteční příští rok v květnu na stadiónu Estádio da Luz v Lisabonu. „Bude to samozřejmě těžké, ale není to něco, čeho bychom nemohli dosáhnout," pravil Nedvěd.

Ve skupině B čeká na fotbalisty Staré dámy postupně Kodaň, turecký Galatasaray a španělský gigant Real Madrid, se kterým se s největší pravděpodobností poperou o první místo. „S Realem můžeme vyhrát i prohrát, ale důležité bude, abychom nasbírali co nejvíc bodů proti Dánům a Turkům," ví Nedvěd.

Můžeme opanovat Ligu mistrů, souhlasí Buffon

Vedle Nedvěda doufá v zisk trofeje i italský gólman a klubová legenda Gianluigi Buffon, který je velmi spokojen i s novými posilami. „Myslím, že jsme přivedli velmi kvalitní hráče, se kterými můžeme dojít až na úplný vrchol v podobě vítězství v Lize mistrů," řekl 35letý brankář pro goal.com. Italský velkoklub posílili dva zkušení útočníci Carlos Tévez s Fernandem Llorentem a obránce Angelo Ogbonna.

Turínští čekají na vítězství v Lize mistrů už dlouhých 18 let. Naposledy se radovali z triumfu v sezóně 1995/1996, kdy až na penalty udolali amsterdamský Ajax 4:2. Od té doby se Bianconeri třikrát dostali do finále, ale vždy odešli se skloněnými hlavami. Pokaždé je přitom vedl velezkušený stratég Marcello Lippi.

Prvním testem bude pro hráče Juventusu úterní duel v Kodani, který začíná tradičně ve 20:45. Minulý rok, kdy se ve zdejším azylu střetli s fotbalisty Nordsjaellandu, zde černobílí jen remizovali 1:1.

Věříte, že Juventus vyhraje Ligu mistrů?
Ano
21,3 %
Ne
78,7 %
Celkem hlasovalo 2821 čtenářů.

Reklama

Související témata: