Hlavní obsah

Maďarská invaze do Bratislavy: Zákaz alkoholu? Přijdeme opilí. Ještě že sex máme povolený

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedarují si vůbec nic. Zápasy mezi slovenskými a maďarskými týmy jsou prakticky vždy jistotou, že o pořádně vyhrocenou atmosféru nebude nouze. To názorně ukázal už první zápas 2. předkola fotbalové Ligy mistrů, kdy slavný Ferencváros Budapešť musel zkousnout hodně překvapivou porážku od Slovanu Bratislava 1:2. A to se zvlášť před domácími horkokrevnými fanoušky jen tak neodpouští. Příznivci Fradi, jak se maďarskému týmu přezdívá, však chystají své borce podpořit i na Slovensku. A domácí pořadatelé se už na chystaný nájezd hostujících příznivců patřičně chystají.

Foto: Profimedia.cz

Fanoušci Ferencvárose Budapešť se radují z branky

Článek

Historie bitev mezi Slovanem Bratislava a Ferencvávošem Budapešť se začala výrazně zapisovat do povědomí fanoušků už v roce 1992, kdy ve vyhroceném duelu na Tehelném poli slovenská policie "klidnila" maďarské fanoušky pomocí obušků. „Šlo o jednu z nejtemnějších kapitol evropského klubového fotbalu," psal maďarský web origo.hu.

Nic podobného se minulou středu v rámci prvního utkání druhého kola Ligy mistrů naštěstí nedělo. Radikální fanoušci domácích se kromě slovních výjevů vytasili "jen" s transparentem "Ukradená zem. Ukradené symboly. Žádná historie. J*bat Slovensko", k žádným fyzickým střetům však mezi oběma tábory nedošlo.

Horkokrevní příznivci Ferencvárose se však chystají podpořit své hvězdy i na Tehelném poli, kde se budou ve středu snažit odčinit domácí selhání. Aby se však neopakovaly třicet let staré násilné scény, připravují se pořadatelé i policisté na utkání s dostatečným předstihem. Nepřístojnostem by mělo zabránit i nařízení městské části Bratislava-Nové Mesto, které zakazuje v okolí Národního stadionu prodej veškerého alkoholu.

Foto: Profimedia.cz

Fanoušci Ferencvároše Budapešť

Někteří příznivci maďarského mistra však o své promile rozhodně přijít nechtějí a na serveru nemzetisport.hu si již objevily návrhy, jak opatření obejít. "Nebojte se, chlapi. Až přijdeme na stadion, budeme už opilí," reagoval jeden z nich. Další našel na nařízení pozitivum. "Ještě štěstí, že nám zakázali jen alkohol a ne sex."

Slovan se na klíčový středeční duel naladil vysokou výhrou nad Trenčínem 4:0 a v tabulce mu po dvou odehraných kolech patří páté místo, Ferencváros začne svou soutěž až v neděli.

Odvetné utkání Belasích s Ferencvárosem má výkon ve středu od 20:30.

Reklama

Související témata: