Hlavní obsah

Olympiakos - Manchester Utd. 2:0Manchester United čeká těžká odveta. Na půdě Olympiakosu prohrál o dva góly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Dominguez 1 : 0
55. Campbell 2 : 0
Záznam online reportáže

Pireus

Fotbalisté Manchesteru United prohráli v úterním úvodním osmifinále Ligy mistrů na hřišti Olympiakosu Pireus 0:2. Zatímco řecký celek má na dosah první čtvrtfinálovou účast po patnácti letech, anglický šampión se dostal do potíží. Pokud 19. března na Old Trafford nesmaže dvougólové manko, skončí v prvním kole vyřazovací části podruhé za sebou.

Foto: Alkis Konstandinidis, Reuters

Záložník Olympiakosu Pireus Joel Campbell (druhý zleva) slaví se spoluhráči gól v síti Manchesteru United.

Článek
Fotogalerie

Olympiakos od začátku potvrzoval skvělou formu z řecké ligy, kterou vede o dvacet bodů. V 8. minutě po povedeném sólu ještě Domínguez neuspěl, o půl hodiny později se už ale prosadil. Třetí brankou v soutěži oslavil nedávné narození třetího syna a United tak poprvé v probíhajícím ročníku Ligy mistrů prohráli první poločas.

Deset minut po přestávce inkasoval trápící se Manchester, kterému v Premier League jako obhájci patří až šestá příčka, podruhé. Joel Campbell, jenž v Olympiakosu hostuje z Arsenalu, poslal ranou z 20 metrů míč k tyči a přiblížil řecký celek k historicky druhé čtvrtfinálové účasti.

Naopak United po první prohře v ročníku LM hrozí, že prodlouží sérii nepovedených vystoupení v elitní soutěži. Od finálové účasti v roce 2011 totiž nedošli dál než do osmifinále. Vyřazení by navíc ještě zvýšilo tlak na trenéra Davida Moyese, který v létě nahradil úspěšného Alexe Fergusona.

Úvodní zápasy osmifinále fotbalové Ligy mistrů:
Olympiakos Pireus - Manchester United 2:0 (1:0)
Branky: 38. Domínguez, 55. Campbell. Rozhodčí: Rocchi - Di Liberatore, Cariolato (všichni It.). ŽK: Evra, Ferdinand (oba Manchester). Diváci: 29 815.
Olympiakos: Roberto - Salino, Manolas, Marcano, Holebas - Maniatis, N'Dinga - Campbell (67. Fuster), Domínguez (76. Machado), Pérez (86. Valdez)- Olaitan. Trenér: Míchel.
Manchester United: De Gea - Smalling, Ferdinand, Vidič, Evra - Carrick - Young, Cleverley (61. Kagawa), Valencia (60. Welbeck)- Rooney, Van Persie. Trenér: Moyes.

Reklama

Související témata: