Hlavní obsah

Mdlý Liverpool počtvrté za posledních šest let vypadl po souboji s Realem. Postoupil lepší tým, uznal Klopp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zázrak se nekonal. Fotbalisté Liverpoolu nenapravili nepovedený dojem z domácího utkání proti Realu Madrid (2:5). V odvetě na Santiago Bernábeu podlehli Bílému baletu 0:1 a s Ligou mistrů se tak coby úřadující stříbrní medailisté loučí již v osmifinále. „Potřebovali jsme předvést něco opravdu speciálního, což se nám nepodařilo. Musíme si přiznat, že postoupil lepší tým,“ sklesle uznal trenér Reds Jürgen Klopp.

Foto: Juan Medina, Reuters

Jürgen Klopp po porážce Liverpoolu na Realu Madrid

Článek

Liverpool musí porážka bolet ještě výrazněji z toho důvodu, že na Real v posledních letech  neumí. V roce 2009 sice mužstvo okolo Stevena Gerrarda a Fernanda Torrese v osmifinále Ligy mistrů vypráskalo královský celek celkovým skóre 5:0, ale od té doby?

Osm zápasů, sedm proher a jedna jediná remíza. Navíc s naprosto žalostným poměrem vstřelených a inkasovaných branek - 4:17. A aby toho nebylo málo, ke dvěma neúspěchům došlo ve finálových duelech milionářské soutěže. Bílý balet v součtu vyřadil Liverpool ve čtyřech ze šesti posledních sezon Champions League.

K vylepšení značně nelichotivé bilance nedošlo ani tentokrát. Reds nedokázali předvést výkon, dostačující byť jen k ohrožení postupových ambicí Bílého baletu. Ano, Darwin Núñez v prvním dějství sice donutil Thibauta Courtoise ke dvěma parádním zásahům, Alisson na druhé straně se ale nemusel činit o nic méně.

A ve druhém poločase statistici zaznamenali jen jednu střelu na branku z kopaček hráčů Liverpoolu. V situaci, kdy anglický celek potřeboval pro vynucení prodloužení vstřelit tři, po gólu Karima Benzemy dokonce čtyři branky...

„Předvedli dost nevýrazný výkon. Bylo ale předem jasné, že otočit vývoj dvojzápasu pro ně nebude nic lehkého," prohlásil bývalý útočník Blackburnu Chris Sutton pro rozhlasovou stanici BBC Radio 5.

„Třeba by nám dodalo jiskru, kdybychom se prosadili v první půli. To jsou ale čistě hypotetické úvahy. Postoupíte tím, že jste lepším celkem, což byl Real ve třech ze čtyř poločasů," hodnotil smířlivě Klopp.

Německý kouč se pokoušel svému týmu dodat impuls z lavičky střídáními či hlasitými pokyny. Dvacet minut před koncem dokonce obdržel žlutou kartu za protesty proti výroku sudího Felixe Zwayera. Jeho svěřence ale k vysněnému obratu ani zdaleka nepřiblížilo nic.

„Myslím, že Klopp je ke svým hráčům až příliš loajální. Podívejte se například na Guardiolu a to, jak se zbavil Cancela. I když samozřejmě chápu, že po dosažení tolika úspěchů si Klopp svých svěřenců váží," hledal důvody mdlého výkonu Charlie Adam, bývalý záložník Reds.

Liverpool se tak alespoň může soustředit pouze na Premier League, kde se mu v probíhající sezóně ale také zdaleka nedaří podle představ. Šesté místo a ztráta šesti bodů (ač s jedním zápasem k dobru) na čtvrtý Tottenham znamenají, že účast v příštím ročníku Ligy mistrů zdaleka není zaručena.

„Je naprosto nutné, aby se dostali do první čtyřky. Na to se nyní musí zaměřit," uzavřel Sutton.

Reklama