Hlavní obsah

Měli jsme kopat penaltu. S videem by se takový omyl nestal, zlobí se Buffon

Neapol/Praha

Po vypršení disciplinárního trestu se poprvé v letošní sezoně představil v zápase Ligy mistrů. Brankář Gianluigi Buffon si v úterý odbyl premiéru za Paris St. Germain v Champions League. Na půdě Neapole se však stal smolným hrdinou svého týmu. Po nešťastném odkupu Thiaga Silvy srazil ve vápně unikajícího Callejóna a z nařízené penalty srovnal na konečných 1:1 Lorenzo Insigne.

Sestřih z utkání Neapol - PSGVideo: Více na O2 TV Sport

 
Článek

Právě moment ze 63. minuty utkání hnul Pařížanům pořádně žlučí. O pár minut předtím totiž rozhodčí Kuipers neodpískal penaltu na druhé straně po faulu na Juana Bernata.

„Stále čekáme na VAR v Champions League. S videem by se takový omyl nestal. To, že sudí neodpískal penaltu, bylo pro vývoj zápasu velmi důležité," řekl Buffon, který zejména ve druhém poločase za nepříznivého stavu pro domácí vytáhl dva klíčové zákroky po střelách Mertense. Nestačil jen na precizní penaltu Insigneho.

Foto: Ciro Fusco, ČTK/AP

Brankář PSG Gianluigi Buffon fauluje ve vápně Josého Callejóna z Neapole.

Ciro Fusco

„Myslím, že měl (Insigne) spoustu dalších momentů, o kterých bych měl přemýšlet, nejen o penaltě," uvedl diplomaticky Buffon, jenž v Champions League nastoupil poprvé od dubnového čtvrtfinálového vyřazení Juventusu s Realem Madrid.

V odvetě s madridským gigantem dostal zkušený brankář červenou kartu za protesty proti penaltě, kterou rozhodčí Michael Oliver odpískal v závěru nastavení druhého poločasu. Z ní následně snížil na 1:3 Ronaldo, což Bílému baletu k postupu po výhře 3:0 v prvnímu duelu, stačilo.

Remízu s Neapolí hodnotí mistr světa z roku 2006 jako spravedlivou. „Nikdy jsem neviděl, že by někdo přijel do Neapole a hrálo by se mu snadno. Vyhrát tady je totiž dost komplikované. Po změně stran nás zatlačili, dostali jsme se pod tlak, ze kterého domácí srovnali. Myslím, že remíza je spravedlivá."

„Dnes jsme ukázali svou sílu, což je důležitý prvek k tomu, abychom v Lize mistrů došli daleko," pochválil výkon svých spoluhráčů Buffon.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Gianluigi Buffon se po penaltě natahoval marně

Andrew Medichini

Reklama

Související témata:
  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid