Hlavní obsah

Možná nás čeká v Lize mistrů opravdu šťastný rok, zářil kouč Arsenalu po šestnáctém postupu v řadě

Atény/Praha

Měli to krajně nahnuté, přesto fotbalisté Arsenalu klíčový duel v Aténách zvládli a po šestnácté v řadě postoupili do jarního osmifinále Ligy mistrů. „Jsem velmi hrdý na svůj tým. Na jeho psychickou sílu, stejně jako na jeho taktickou vyspělost. Po tomhle vítězství věřím, že to pro nás může být v Champions League dobrá sezóna,“ doslova zářil kouč Gunners Arséne Wenger poté, co jeho svěřenci díky hattricku francouzského legionáře Girouda vyhráli na hřišti Olympiakosu Pireus 3:0 a s přehledem si zajistili postup.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Trenér Arséne Wenger (vlevo) a hrdina zápasu s Olympiakosem Olivier Giroud.

Článek

Kanonýrům nestačilo jen vyhrát, v Řecku museli zvítězit dvougólovým rozdílem, aby skončili ve skupině na druhém místě za Bayernem a dostali se do jarní vyřazovací části Champions League.

„V devíti z deseti případů jste po tak špatném startu, jaký jsme zažili my, vyřazeni. Potřebovali jsme podat v posledním utkání kompletní týmový výkon, abychom konstelaci zvrátili. A my to svedli," rozplýval se před kamerami BT Sport kouč Gunners Arséne Wenger.

„Vyžadovalo to silný charakter, hodně důslednosti a plnění všech taktických příkazů, což hráči svedli," zahrnoval chválou svou svěřence - Čechem v bráně počínaje a střelcem tří gólů Giroudem konče.

Giroud hrál dokonale, radoval se Wenger

Právě devětadvacetiletý Francouz se stal hrdinou aténské noci, neboť nejprve dvěma trefami ze hry nasměroval svůj tým do osmifinále, aby pak proměněnou penaltou dodal spoluhráčům potřebný postupový klid a jistotu.

„Ukázal charakter, když se exekuce pokutového kopu v tak důležité chvíli ujal. Vždy jsem věřil, že v sobě podobnou sílu má, a on to potvrdil právě v zápase, kdy jsme to nejvíc potřebovali. Hrál opravdu dokonale," kvitoval Wenger výkon svého krajana.

„Byl to fantastický večer. A věřím, že nebyl naším posledním velkým večerem v letošním ročníku Ligy mistrů. V předchozích sezónách jsme končili v osmifinále, ale letos chceme a musíme dál," rozplýval se pochopitelně i autor hattricku Oliver Giroud.

„Unikli jsme vyřazení a dost množná, že před sebou máme v Lize mistrů skutečně šťastný rok," připomínal i trenér Wenger, že se od sezóny 1999/2000 nestalo, aby jeho mužstvo skončilo své putování hned v základní skupině. Pokaždé si proklestilo cestu dál, jenže v posledních sezónách pravidelně končilo v osmifinále."

„Když se podíváte na vlastnosti, jež jsme v Aténách prokázali, a k hráčům, kteří vybojovali postup, přidáte ty, kteří jsou zraněni a za čtvrt roku by už měli být k dispozici, pak mi dáte za pravdu. Možná nás opravdu čeká v Lize mistrů šťastný rok," naznačoval kouč Gunners, proč je tak optimisticky naladěn.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.