Hlavní obsah

Perm - Slavia 0:0Mrazivá šichta s parádním koncem pro Slavii! V Lize mistrů došla už hodně daleko!

Mráz je nespálil, fotbalistky pražské Slavie jdou v Lize mistrů dál. Můžou se těšit na jarní část soutěže, jsou ve čtvrtfinále! V odvetě v Permu hrály v chladu bez branek a po domácí výhře 2:1 postoupily mezi osm nejlepších celků v tomto ročníku soutěže. Je to historické tažení červenobílých Ligou mistrů... Vyrovnaly největší úspěch českého ženského klubového fotbalu.

Foto: Profimedia.cz

Kapitánka Slavie Blanka Pěničková (vpravo) na snímku z prvního utkání s Permem s Kateřinou Svitkovou (vlevo) a Petrou Divišovou.

Článek

Pražanky zvládly za čtrnáctistupňového mrazu zápas velmi dobře takticky. Defenziva bránila spolehlivě a co prošlo, pochytala brankářka Votíková. Na konci první půle dokonce byly slávistky blízko vedení, jenže Pěničkové pokazilo radost po střele z přímého kopu břevno.

Po změně stran pomohla branková konstrukce i Pražankám po ráně Pozdějevové čtvrt hodiny před koncem. Závěr utkání odehrál český šampion zkušeně na polovině soupeřek a může se těšit na Ligu mistryň i na jaře. Čtvrtfinále se hraje na konci března, losovat se bude 27. listopadu.

"Bylo to hrozně těžké utkání. Hráli jsme na těžkém terénu na umělce, v průběhu utkání bylo až minus šestnáct stupňů. Ale obdivuju hráčky, že se vydaly ze sil a odmakaly celé utkání," řekl v rozhovoru pro klubovou televizi trenér Anton Mišovec.

Slávistky postupem vylepšily své historické tažení soutěží a vyrovnaly postup odvěkého rivala Sparty do čtvrtfinále Poháru UEFA, předchůdce Ligy mistryň, z roku 2005. Tehdy se ale osmifinále hrálo ve skupinách.

"Hráčky udělaly obrovský posun za tu dobu, co tenhle tým trénuji. Když jsem ho před necelými třemi lety přebíral, vytyčil jsem cíl postup do čtvrtfinále Ligy mistryň. Tenkrát se to zdálo jako směšný, neskutečný cíl, a my ho dneska dokázali splnit. Navíc jsme udělali dobrou reklamu českému ženskému fotbalu v Evropě," dodal Mišovec.

Odvetné osmifinálové utkání fotbalové Ligy mistryň:
Zvezda Perm - Slavia Praha 0:0
První zápas: 1:2, postoupila Slavia.
Sestava Slavie: Votíková - Malinová (77. Juračková), Necidová, Budošová, Tomášková (87. Němečková) - Pěničková, Bartovičová - Divišová, Svitková, Chlastáková - Kožárová (90. Houzarová). Trenér: Mišovec.

Reklama

Související témata: