Hlavní obsah

Na City před plným domem. Atlético uspělo s odvoláním

Atlético Madrid nakonec může odehrát dnešní odvetu čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů proti Manchesteru City na zaplněném stadionu. Španělský šampion byl původně potrestán Evropskou fotbalovou unií UEFA uzavřením části hlediště za chování několika fanoušků, kteří byli v prvním zápase zachyceni s nataženou rukou po vzoru fašistického pozdravu. Mezinárodní sportovní arbitráž CAS ale verdikt pro večerní utkání zrušila.

Foto: Phil Noble, Reuters

Bernardo Silva z Manchesteru City se snaží pronikat mezi hráči Atlétika.

Článek

Atlético mělo podle rozhodnutí UEFA uzavřít sektor s minimálně pěti tisíci místy, madridský klub ale uspěl s odvoláním k CAS. Arbitráž usoudila, že by opatření bylo příliš rizikové a mohlo by mít dopad na bezpečnost během utkání, v němž budou domácí dotahovat manko 0:1 z úvodního duelu.

Na tribuny stadionu Wanda Metropolitano tak budou vpuštěni všichni fanoušci s platnými vstupenkami. Trest se pravděpodobně přenese do některého z dalších utkání evropských pohárů.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.