Hlavní obsah

Přestřelka v Madridu! V Lize mistrů končí obhájce Chelsea i slavný Bayern

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pomsta je sladká! To jistě cítí všichni fanoušci fotbalistů Realu Madrid, jimž se ve čtvrtfinále Ligy mistrů na domácím stadionu podařilo vyřadit úřadující šampiony z Chelsea a oplatit jim tak ponížení ze semifinále loňského ročníku soutěže. Londýnskému klubu sice podlehli po prodloužení 2:3, ale po výhře 3:1 z minulého týdne na Stamford Bridge jde Bílý balet dál. V 96. minutě rozhodl kanonýr Karim Benzema. Ve druhém utkání se postaral o senzaci španělský Villarreal, který po remíze 1:1 v Mnichově vyřadil slavný Bayern a podruhé v historii je mezi čtyřmi nejlepšími celky soutěže. Německý rekordman v počtu titulů minulý týden na hřišti posledního vítěze Evropské ligy prohrál 0:1.

Foto: Paul Childs, Reuters

Karim Benzema rozhodl v bitvě s Chelsea o postupu Realu Madrid do semifinále Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Real nastoupil k utkání LM v nejstarší sestavě v klubové historii (věkový průměr základní sestavy 29 let a 293 dní) a v první půli se nedostal ke střele na branku. Aktivnější Chelsea se ujala vedení v 15. minutě, kdy po narážečce pronikl před branku Mount a poslal míč přesně k tyči. Anglický reprezentant vstřelil první gól v aktuálním ročníku soutěže, v 51. minutě navíc po jeho rohovém kopu srovnal stav dvojzápasu Rüdiger.

Po druhé inkasované brance ožil směrem dopředu i Real a zbytek zápasu nabídl oboustranně ofenzivní představení. Po hodině hry už slavili Blues velký obrat, Alonso si ale těsně před třetím gólem pomohl při zpracování rukou a videorozhodčí jeho branku odvolali. Vzápětí na druhé straně trefil hlavou břevno Benzema, jenž v posledních dvou zápasech LM nasázel hattrick.

Čtvrthodinu před koncem si naběhl na levé straně za obranu Werner, dvěma kličkami se dostal do lepší palebné pozice a i s přispěním teče přiblížil obhájce titulu postupu. Německý útočník navázal stejně jako spoluhráč Mount na sobotní dvougólový výkon při výhře 6:0 v Southamptonu. Obhájci titulu ale celkový triumf nad Realem z loňského semifinále nezopakovali. V 80. minutě nejprve poslal zápas do prodloužení po precizní Modričově přihrávce vnějším nártem střídající Rodrygo a v šesté minutě prodloužení rozhodl hlavou druhý nejlepší střelec soutěže Benzema.

Foto: Juan Medina, Reuters

Karim Benzema vystřelil v prodloužení Realu postup.

V závěru utkání mohlo dojít i na penaltový rozstřel, Havertz s Jorginhem ale ve velkých šancích minuli branku. Real v semifinále narazí na vítěze dvojzápasu Atlético Madrid - Manchester City.

Bayern smazal manko z prvního zápasu v 52. minutě zásluhou kanonýra Lewandowského, jenž je se 13 trefami v čele tabulky střelců Ligy mistrů, další už ale nepřidá. O senzačním postupu Žluté ponorky rozhodl čtyři minuty po příchodu do hry Chukwueze, který stál na konci rychlého brejku a střelou z úhlu pod břevno vyrovnal.

Villarreal je v semifinále poprvé od roku 2006, naopak Bayern podruhé za sebou skončil ve čtvrtfinále. Svěřenci kouče Unaie Emeryho se o postup do finále utkají s lepším z dvojice Liverpool - Benfica Lisabon.

Odvetná utkání čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů:
Bayern Mnichov - Villarreal 1:1 (0:0)
Branky: 52. Lewandowski - 88. Chukwueze. Rozhodčí: Vinčič - Klančnik, Kovačič (všichni Slovin.) - Irrati (video, It.). ŽK: Lewandowski - Foyth, Lo Celso. Diváci: 70 000. První zápas 0:1, postoupil Villarreal.
Bayern: Neuer - Pavard, Upamecano, Hernández (87. Davies) - Sané, Kimmich, Goretzka, Coman - Musiala (82. Gnabry), Müller (90. Choupo-Moting) - Lewandowski. Trenér: Nagelsmann.
Villarreal: Rulli - Foyth, Albiol, Torres, Estupiňán - Parejo (90.+3 Aurier), Capoue, Coquelin (84. Chukwueze) - Moreno, Danjuma (84. Pedraza), Lo Celso. Trenér: Emery.
Real Madrid - Chelsea 2:3 po prodl. (1:3, 0:1)
Branky: 80. Rodrygo, 90.+6 Benzema - 15. Mount, 51. Rüdiger, 75. Werner. Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz - Kwiatkowski (video, všichni Pol.). ŽK: Benzema, Valverde, Camavinga, Carvajal - James, Zijach, Havertz. Diváci: 59 000. První zápas 3:1, postoupil Real.
Real: Courtois - Carvajal, Nacho (88. Vázquez), Alaba, F. Mendy (78. Marcelo) - Kross (73. Camavinga), Casemiro (78. Rodrygo), Modrič - Valverde, Benzema, Vinícius Júnior (115. Ceballos). Trenér: Ancelotti.
Chelsea: E. Mendy - James, Silva, Rüdiger, Alonso - Kanté (100. Zijach), Loftus-Cheek (106. Saúl), Kovačič (106. Jorginho) - Mount, Werner (83. Pulisic) - Havertz. Trenér: Tuchel.

Reklama

Související témata: