Hlavní obsah

Pořádně drsná Kodaň: Rvačka fanoušků i poničený autobus letenských příznivců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádně horko bylo v úterý v dánské Kodani, kam zavítala k utkání 3. předkola Ligy mistrů pražská Sparta. Na hřišti skončil duel remízou 0:0. Podle zpráv ze sociálních sítí došlo k potyčkám mezi fanoušky, v akci byla policie, která řadu z nich zatkla. K úhoně přišel i autobus sparťanských fanoušků.

Sestřih utkání 3. předkola fotbalové Ligy mistrů FC Kodaň - AC Sparta PrahaVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Ke rvačce mezi fanoušky mělo dojít už před samotným výkopem, o čemž svědčí příspěvek kodaňských chuligánů ze sociálních sítí.

V komentáři se praví následující: „Sparta na nás zaútočila v počtu 30 až 40 chuligánů. Nás bylo jenom 7. Krátký intenzivní boj. Policie nás rozehnala. Velký respekt klukům ze Sparty."

Na instagramovém profilu sparťanské zprávy zase ukazuje příspěvek rozbité okno autobusu fanoušků českého mistra. Popisek mluví za všechno. „Fanoušci Kodaně vs. sparťanský fan club autobus."

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sparťanské Zprávy (@spartanske.zpravy)

Fanoušci se v komentářích dohadují o tom, zda příznivci Letenských nenapadli fanoušky domácího týmu jako první a útok na autobus byl odvetou.

"Doufám, že fanoušci dojedou v pořádku domů," uvedl pro Sport.cz Ondřej Kasík, šéf komunikace AC Sparta Praha s tím, že nemá o situaci více informací.

Podobnou dohru a zkušenost s kodaňskou chuligánskou skupinou Sektion 12 prožili již v roce 2017 fanoušci tehdejšího Fastav Zlín po utkání Evropské ligy.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články