Hlavní obsah

Náhradník zase úřadoval! Ofsajdové postavení neřešil a poslal míč do sítě! Zajistil tak triumf Chelsea

Praha

Lahůdková trefa, která čekala na posvěcení několik desítek vteřin, zajistila Chelsea triumf nad madridským Atletikem v úvodním duelu osmifinále Ligy mistrů. Jedinou branku úterního duelu hraného v Bukurešti zařídil matador v sestavě anglického týmu Olivier Giroud, který vstřelil už šestý gól v probíhajícím ročníku nejprestižnější klubové soutěže Evropy.

Sestři osmifinálového zápasu Ligy mistrů Atlético Madrid - ChelseaVideo: O2 TV Sport

 
Článek

„Byl to fantastický gól," rozplýval se Thomas Tuchel, trenér Chelsea, nad parádním střeleckým zářezem borce, jemuž příliš prostoru nedává a využívá jej zejména jako náhradníka.

Giroud sice nastoupil v pátém utkání letošního ročníku Ligy mistrů, teprve podruhé však v základní sestavě. Ale na kontě má šest branek! Čtyři si připsal při vítězství na hřišti Sevilly, po jedné v Rennes a v úterý večer při souboji s Atletikem na rumunské půdě v Bukurešti.

Foto: Octav Ganea, Reuters

Hvězdný fotbalista Chelsea Olivier Giroud střílí gól do sítě Atlétika Madrid v Lize mistrů.

„Soustředil jsem se jen, abych balon správně trefil. Byl jsem rád, když míč zapadl do sítě. Ale neměl jsem ponětí, že stojím v ofsajdu. Nevěděl jsem, co si mám o gólu myslet," přiznával útočník Chelsea Olivier Giroud bezprostředně po těsném vítězství.

„Spoluhráč Mason Mount mě ujistil, že vůbec nehrál a balonu se nedotkl," vracel útočník Giroud ke klíčovému okamžiku zápasu.

V osmašedesáté minutě pohotově reagoval na situaci, kdy byl zády k bráně, ale zadák španělského týmu Hermoso špatným odkopem nabídl příležitost k originálnímu zakončení čtyřiatřicetiletému kanonýrovi Chelsea. Giroud se zavěsil do vzduchu a nůžkami napálil nechytatelně míč do sítě. Asistent rozhodčího signalizoval ofsajd, ovšem hlavní po velice dlouhé debatě a analýze videorozhodčích branku uznali.

„Přicestovali jsme k utkání s jednoznačnou ambicí vyhrát. Věřili jsme, že ofenzivním pojetím dostaneme soupeře do problémů. Chtěli jsme hrát s mimořádnou intenzitou. Pracovali jsme téměř bezchybně v defenzivě a naplnili taktický plán v útoku. Vyhráli jsme naprosto zaslouženě," neskrýval Giroud nadšení v pozápasovém rozhovoru pro BT Sport.

Chelsea skutečně jednoznačně dominovala. Balon měla v moci 63 procent zápasu, celkem jedenáctkrát vystřelila, přičemž pětkrát na branku. Zato Atlético nedokázalo ani jednou vystřelit mezi tyče!

Foto: Vadim Ghirda, ČTK/AP

Thomas Lemar z Atlétika Madrid v souboji s Olivierem Giroudem z Chelsea

„Hráli jsme velmi disciplinovaně a sebevědomě," vysvětloval Giroud, proč Chelsea zápasu dominovala tak ohromujícím způsobem. „Je skvělé, že jsme dokázali skórovat v zápase na hřišti soupeře, což nám dává do odvety výhodu. Ale Atlético je nesmírně silné, a hlavně jej před odvetou nesmíme podcenit," nabádal Giroud spoluhráče při vidině druhého osmifinálového utkání, které se bude hrát v Londýně 17. března.

Středeční studio s Jiránkem a Holoubkem
Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou středeční duely z Ligy mistrů v přímých přenosech. Moderátor Libor Bouček přivítá ve studiu od 20:20 bývalého reprezentačního obránce Martina Jiránka, a také trenéra Davida Holoubka. Po skončení zápasů následují tradičně sestřihy a ohlasy ve studiu.

Reklama

Související témata: