Hlavní obsah

Nedvěd nám chyběl, litoval po vyřazení prezident Juventusu Gigli

TURÍN/PRAHA

Zklamáním skončila pro fotbalisty Juventusu Turín osmifinálová odveta Ligy mistrů s Chelsea. Italský celek remizoval 2:2 a po prohře 0:1 v Londýně je vyřazen. Smutný konec zažil Pavel Nedvěd, který již dříve ohlásil konec kariéry po skončení sezóny. Bývalý český reprezentant musel pro zranění střídat už po necelé čtvrthodině. Radost z postupu naopak mohl mít brankář Chelsea Petr Čech.

Článek

Brzká ztráta Nedvěda byla pro turínský velkoklub značně nepříjemná. Blonďatý dříč, který pravděpodobně odehrál poslední zápas v Lize mistrů, záloze Juventusu chyběl. „Pavel nám moc chyběl, jeho konce je mi líto,“ uvedl prezident italského týmu Giovanni Cobolli Gigli.

Smutný byl i trenér Juventusu Claudio Ranieri. „Nejvíce lituji toho, že jsme nedali gól na Stamford Bridge,“ přiznal po zápase římský rodák klubovým stránkám. „Kdybychom dohráli poločas s jednobrankovým vedením, bylo by to jiné. I v deseti jsme tlačili a dokázali ještě dát gól. Chlapci odehráli skvělý zápas, nemohl jsem od nich žádat více. Příští rok se pokusíme uspět znovu,“ dodal bývalý kouč Chelsea.

Naději dala Italům proměněná penalta Alessandra Del Piera čtvrt hodiny před koncem, postupová naděje zhasla po trefě Drogby v 83. minutě. „Neměli jsme štěstí. Teď musíme naše zklamání přeměnit v odhodlání uspět v lize, v sobotu náš čeká Boloňa,“ má jasno kapitán Juventusu Del Piero.

Hiddink žádá zavedení brankových videokamer

„Začali jsme hodně špatně. Dostatečně jsme neobsazovali soupeře, z čehož pramenil první gól,“ netěšil úvod trenéra Chelsea Guuse Hiddinka. Tomu se po příchodu do Londýna daří, Chelsea se zvedla v lize a nyní i postoupila v prestižní Champions League. V závěru poločasu přímý kop Drogby skončil podle některých už za brankovou čarou, Buffon ale míč lapil a rozhodčí nechali pokračovat ve hře. „Brankové kamery by mohly být zavedeny, technologie na to už je,“ řekl Hiddink.

Nizozemce sporná situace tolik mrzet nemusela, po chvíli totiž Essien dorazil odraženou střelu Lamparda. „Po vyrovnání jsme ve druhém poločase už více kontrolovali hru, nehráli stupidní dlouhé míče. Situace ohledně penalty byla zvláštní. Vše jsem neviděl, ale řekli mi, že ruka šla směrem k míči, a tak musíme být féroví a penaltu respektovat,“ uvedl na klubových stránkách Chelsea Hiddink.

Vedle Chelsea postoupili do čtvrtfinále fotbalisté Bayernu Mnichov, Villarealu a Liverpoolu. Další čtyři osmifinále se hrají ve středu.

Reklama

Související témata: