Hlavní obsah

Neporazíš Slavii, a končíš! Trénuju už třicet let, odráží kouč Borussie spekulace

Praha

Fotbalová mašina Borussia dorazila do Edenu. Proti domácí Slavii je v duelu 2. kola Ligy mistrů favoritem, na její pražskou misi však lze nahlížet ze dvou úhlů pohledu. Dortmund na české půdě v soutěžním zápase ještě nikdy neinkasoval. Na druhou stranu v posledních třech soutěžních zápasech jen remizoval a v Německu je veřejným tajemstvím, že vedení klubu dochází trpělivost. Marco Reus a spol. budou proti sešívaným hrát také o švýcarského kouče Luciena Favreho.

Remíza na Interu mluví za vše. Se Slavií to bude velice těžké utkání, varuje trenér Borussie Lucien FavreVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Barcelonu sice doma mleli, ale neporazili. Výsledky teď Borussii chybí. V bundeslize je až osmá, což jejím ambicím vůbec neodpovídá.

„Do reprezentační přestávky nás čekají dva zápasy ve dvou různých soutěžích, které ukážou, jakým směrem se ubíráme," avizoval sportovní ředitel Michael Zorc před duely se Slavií a Freiburgem.

Úkol pro útok Slavie. Poradit si s Matsem HummelsemVideo: Sport.cz

Německá média už dokonce spekulují, že Borussia oslovila Floriana Kohfeldta, trenéra Brém.

„Trénuju už třicet let. Takové spekulace tedy znám," nasadil Lucien Favre masku hráče pokeru před zápasem v Edenu.

Přitom je mu jasné, že jeho borce nejspíš čeká slušná fuška.

„Čekáme velmi těžké utkání v bouřlivé atmosféře. Slavia na Interu zaslouženě získala bod. Měla víc šancí, hodně soupeře napadala. Má atletický tým, hodně běhají, navíc do správných míst. A Inter vede italskou ligu," chválí Favre sešívané.

Slavia se vyrovnává Západu

Už po losu základní skupiny nepovažoval Slavii za žádného velkého outsidera. "Ne, protože jsem ten tým viděl už v kvalifikaci Ligy mistrů. Viděl jsem oba zápasy s Kluží, bylo vidět, jak dobře Slavia hraje. Kluž v Evropské lize porazila další italský tým Lazio Řím, takže je vidět, že úroveň tady i v zemích, jako je Rumunsko, se pomalu vyrovnává s úrovní na západě," podotkl Favre.

Zápas s Dortmundem je pro mě splněným snem, přiznává Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz

Borussia disponuje řadou sprinterů, sešívaní se také vyznačují velkou atletickou vyspělostí. Kdo koho tedy uštve...? „Abychom proti Slavii uspěli, všichni musejí hodně běhat. To je naprosto zásadní," zdůrazňuje jedenašedesátiletý švýcarský trenér.

Reklama

Související témata: