Hlavní obsah

Neuer: Nebyl to náš nejlepší zápas, o to je výhra cennější. Střelci Bayernu měli problémy s dresy

Moskva

Fotbalisté Bayernu Mnichov si v úterním zápase na hřišti Lokomotivu Moskva (2:1) připsali třináctou výhru v Lize mistrů v řadě, přesto nebyli se svým výkonem spokojení. Tři body získali zejména proto, že domácí tým i přes velké množství šancí ve druhém poločase dokázal jen vyrovnat. V době jeho největšího tlaku naopak v 79. minutě udeřil Joshua Kimmich a rozhodl o vítězství obhájců titulu.

Foto: Maxim Shemetov, ČTK/AP

Brankář Bayernu Manuel Neuer v utkání Ligy mistrů proti Lokomotiv Moskva.

Článek

"Nebyl to náš nejlepší zápas, vítězství bereme, i když víme, že jsme nebyli skvělí. O to je ale výhra cennější," řekl Kickeru kapitán Bayernu Manuel Neuer.

Čtyřiatřicetiletý německý brankář poukázal na to, že se jeho spoluhráčům v defenzívě nedařilo vypořádat s dlouhými míči za obranu, které Lokomotiv ve druhé půli praktikoval. "Naší hrou je presink hluboko na polovině soupeře, jenže ten se z toho dostal nakopávanými míči na rychlé hráče v útoku. Naštěstí z toho Lokomotiv skóroval jen jednou a nám se povedlo dovést zápas i přesto do vítězného konce," doplnil Neuer.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Fotbalisté Bayernu Mnichov v zápase proti Lokomotivu Moskva

Střelec vítězné branky, pětadvacetiletý Kimmich, zachránil Bayern parádním gólem z voleje zpoza pokutového území. Také on ale uznal, že taktika Lokomotivu na jeho tým platila.

"Ve druhé půli nám to nešlo. Oni zjednodušili hru, po zisku míče ho okamžitě nakopli za naši obranu a měli z toho nebezpečné protiútoky. Měli jsme rozhodnout o výhře mnohem dříve, zejména já," poukázal pětadvacetiletý německý záložník na šanci z 57. minuty, kdy netrefil z malého vápna odkrytou bránu.

Bayern i tak prodloužil dvě úspěšné série. Vedle 13 výher za sebou v Lize mistrů neprohrál ve skupinové fázi soutěže už 18 zápasů v řadě. Prodloužit je bude moci příští úterý na hřišti Salcburku, který má po prohře 2:3 na hřišti Atlétika Madrid v tabulce skupiny A jeden bod. Bayern se šesti body skupině vévodí.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Bayern hrál v Lize mistrů proti Lokomotiv Moskva

Problémy s dresy

Oba střelci Bayernu měli potíže s dresy. Mohutný Leon Goretzka svůj trikot roztrhl a Joshua Kimmich hrál v prvním poločase se špatnou barvou loga sponzora.

Goretzka, jenž během koronavirové pauzy výrazně zapracoval na své muskulatuře, otevřel skóre zápasu ve 13. minutě. Následné oslavy nevydržel rukáv jeho bílého dresu, jenž mu právě v místě mohutného pažního svalu praskl.

Kimmich zase absolvoval první půli s logem sponzora Telekom na hrudi v černé barvě, zatímco jeho spoluhráči ho měli oranžové. Do druhého poločasu už pětadvacetiletý německý reprezentant oblékl správný trikot a v 79. minutě povedeným volejem rozhodl.

Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou všechny středeční duely z Ligy mistrů v přímých přenosech. Divák si díky multidimenzi může vybrat, jaký přenos chce sledovat. Moderátor Petr Svěcený přivítá ve studiu bývalého reprezentanta Martina Jiránka a také fotbalového experta a trenéra Miroslava Jirkala. Po skončení zápasů následují tradičně sestřihy ze všech zápasů a ohlasy ve studiu.

Reklama

Související témata: