Hlavní obsah

Nevděčník Coman sestřelil PSG už podruhé, gól ale neslavil. V Paříži jsem vyrostl, vysvětloval hrdina Bayernu

Volejem propálil brankáře Paris St.Germain Donnarummu. Než na něj naskákali jásající spoluhráči z Bayernu, vystřihl omluvné gesto směrem k tribunám pařížského Parku Princů. Autor jediné trefy v úterním úvodním osmifinále fotbalové Ligy mistrů Kingsley Coman by za normálních křepčil jako oni, z pozice odchovance PSG však projevil francouzskému klubu úctu.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Střelec gólu Bayernu Kingsley Coman.

Článek

„Skórovat v Parku Princů byl můj dětský sen, teď se mi splnil. Byl to zvláštní okamžik. V PSG jsem vyrostl, v Paříži jsem se narodil. Nechtěl jsem gól slavit před domácími fanoušky," řekl Coman pro Canal Plus.

Šestadvacetiletý záložník, který v dresu PSG debutoval v 16 letech ve francouzské lize, se k někdejšímu klubu zachoval „nevděčně" už podruhé. V srpnu 2020 rozhodl o jeho porážce v covidovém finále Ligy mistrů Champions League, které se hrálo na neutrální půdě bez diváků. Taktéž jako hráč Bayernu, kde působí osmou sezonu.

Coman, který byl vyhlášený Mužem zápasů, oslavil stylově svůj jubilejní 50. zápas v Lize mistrů. Hned z devětatřiceti odcházel jako vítěz. Nikomu jinému se nepodařilo nasbírat tolik vítězství v úvodních padesáti utkáních v této soutěži.

„To číslo svědčí o obrovské kvalitě Bayernu. Potvrdili jsme ji i v Paříži. Souboj s PSG máme dobře rozehraný, věřím, že doma postup potvrdíme," uvedl Coman. Bayern byl většinu zápasu lepší, mohl vyhrát i vyšším rozdílem. Třeba Choupo-Moting měl na noze dva góly. Nicméně v závěru mělo německé mužstvo, které dohrávalo bez vyloučeného Pavarda, štěstí při šanci Messiho. A také, že VAR zrušil branku střídajícího Mbappého kvůli milimetrovému ofsajdu přihrávajícího Mendese.

„Odehráli jsme výborný první poločas a dvacet minut z druhého. Jakmile přišel na hřiště Mbappé, měli jsme těžší pozici. Ale vyhráli jsme, učinili jsme první krok k postupu. Doma bychom chtěli udělat druhý," prohlásil trenér Julian Nagelsmann.

Statistiky jdou na ruku Bayernu. Dvanáctkrát po sobě postoupil, pokud ve vyřazovací fázi Ligy mistrů vyhrál první duel. „Práce je hotová jen napůl, v Mnichově to bude úplně jiný zápas," varoval však útočník Eric-Maxim Choupo-Moting. Odveta v Allianz Aréně je na programu 8. března.

Reklama