Hlavní obsah

O osudu zápasu se Sevillou podle Jarolíma rozhodla střídání

PRAHA

Fotbalisté Slavie předvedli ve svém posledním vystoupení v letošním ročníku Ligy mistrů proti Seville výborný výkon v prvním poločase. Po změně stran ale svěřenci trenéra Karla Jarolíma inkasovali dvě slepené branky a bylo po zápase. Španělský celek se nakonec po vítězství 3:0 na Strahově radoval z prvenství ve skupině H. Podle Jarolíma byly nejdůležitějšími momenty středečního utkání střídání na obou stranách.

Článek

Derniéru českého mužstva při své premiérové účasti ve vybrané společnosti sledovalo na promrzlém Strahově jen necelých 12 tisícovek fandů. Ty rozehřáli „sešívaní“ předváděnou hrou zejména v prvním poločase, kdy byli soupeři více než vyrovnaným soupeřem. „V prvním poločase to vypadalo, jak mělo,“ komentoval předvedenou hru svého týmu věcně Daniel Pudil.

Přes jeho levou stranu domácí podnikali většinu ofenzívních výpadů, sám reprezentant sváděl souboje s jedním z nejlepších pravých obránců Evropy Danielem Alvésem. „Trenér mi říkal, že hodně útočí, ale vzadu nechává volná okýnka. Snažili jsme se toho využít,“ líčil levoonohý středopolař. Slavia mohla jít navíc ve 34. minutě jako první do vedení. „Se štěstím jsem prošel mezi čtyřmi hráči, vystřelil podél padajícího gólmana, ale míč skončil bohužel na tyči,“ vylíčil nejdůležitější situaci prvního poločasu její hlavní hrdina Milan Ivana.

Rychlonohý štírek nastoupil jako osamocený hrot, místo mu v základní sestavě přepustil zraněný Zdeněk Šenkeřík. Kouč Jarolím ke konci podzimu vinou rozsáhlé marodky nemohl počítat s mnoha oporami, lavička náhradníků ve středu čítala pouze pět jmen. Během poločasové přestávky musel navíc ze hry odstoupit kapitán Vladimír Šmicer, problémy trenérovi hlásil i později střídaný Volešák.

„Sevilla svými příchody na hřiště sestavu zkvalitnila, u nás to bylo naopak. Už jsme neměli koho na hřiště poslat,“ litoval po utkání Jarolím. Na nepříliš povedenou pětačtyřicetiminutovku v podání španělského celku dali zapomenout novicové na hřišti Maresca s Luisem Fabianem. Prvně jmenovaný poslal v 67. minutě ideální přihrávku mezi obránce, sedmadvacetiletý útočník pak nedal do té doby čarujícímu Vaniakovi šanci.

Čaroděj Vaniak se kál za třetí branku 

„Byla to hrubá chyba ve středu hřiště a Fabiano to pak bohužel nádherně trefil,“ vyprávěl Vaniak po utkání. Za další dvě minuty sám před zkušeným gólmanem nezaváhal ani kanonýr Kanouté a o osudu utkání bylo rozhodnuto. Třetí trefu přidal po brejkové situaci další střelou pod břevno Alvés. „Při třetí brance to byla moje chyba, čekal jsem spíš přihrávku, než střelu na první tyč. Byl to gól brankáře,“ sypal si Vaniak popel na hlavu.

„Pro nás bylo důležité sledovat počínání záložní řady Slavie, která je jejím nejsilnějším místem. My jsme zase měli obvyklou převahu na obou krajích hřiště,“ hodnotil zápas s daleko spokojenějším výrazem hostující kouč Manuel Jiménez, který přesto nebyl úplně spokojený: „Je pravda, že v první půli jsme byli pomalejší a nedokázali jsme reagovat na změny rytmu v podání Slavie.“ Španělský trenér dále uvedl, že si strahovského vítězství nesmírně váží, nicméně od čtvrtka bude své myšlenky směřovat už jen k dalšímu působení Sevilly v Lize mistrů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články