Hlavní obsah

Ohňostroj před hotelem ve čtyři ráno, pak požární alarm. Hvězdy Barcelony se moc nevyspaly

Paříž/Praha

Budíček, je čas na rachejtle. Někteří příznivci PSG před odvetným utkáním Ligy mistrů proti Barceloně dělali, co mohli, aby fotbalistům katalánského klubu pobyt v Paříži co nejvíce znepříjemnili. Část z nich nakráčela ve čtyři hodiny ráno před hotel, ve kterém byly ubytovány barcelonské hvězdy, a začala tam odpalovat ohňostroj. Jeden z fanoušků měl o hodinu později v budově dokonce spustit alarm, který se podařilo vypnout až po několika minutách. Podle francouzského novináře Robina Bairnera mělo jít o odvetu za to, co se před třemi týdny dělo ve španělském městě.

Fotbalisté PSG vyřadili v osmifinále Ligy mistrů slavnou BarcelonuVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Osmifinálová bitva Ligy mistrů mezi PSG a Barcelonou se zjevně neodehrávala pouze na trávníku. Příznivci PSG se do psychologické války pustili ještě před středečním večerním výkopem.

Nejprve manželku fotbalisty Piquého označili za prostitutku. A jejich partyzánské počínání pokračovalo ještě v brzkých ranních hodinách před odvetným zápasem. Přibližně ve čtyři hodiny ráno totiž část z nich odpálila před hotelem Barcelony ohňostroj.

Tím ale celá eskapáda neskončila. Jeden z příznivců PSG si totiž ve stejném hotelu pronajal pokoj a přibližně hodinu po rachejtlích spustil v budově požární alarm. Muže podle francouzských médií poté zatkla policie a odvezla na stanici.

Podle francouzského novináře Bairnera šlo ze strany tvrdého jádra PSG o odvetný útok. Stejnou lumpárnu s dělobuchy totiž před třemi týdny provedli příznivci katalánského velkoklubu před hotelem PSG.

Nakolik bylo nefér počínání fanouškovských táborů účinné zůstává otázkou. Pravdou ale je, že zatímco Mbappé před třemi týdny na Pyrenejském poloostrově zazářil hattrickem, parta kolem Lionela Messiho se v Paříži zázraku nedočkala.

Argentinská superstar sice v první půli nádhernou trefou vykřesala pro svůj celek naději, v závěru poločasu ale neproměnila pokutový kop a barcelonským fotbalistům se ve zbytku duelu osmifinále zdramatizovat už nepodařilo.

Reklama

Související témata:
Ohňostroj