Hlavní obsah

Ostudné chování fanoušků v Lize mistrů! Hajlování, násilí a probodnuté hýždě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chování některých fotbalových fanoušků je často za hranou. Výjimkou nebyl ani zápas ve skupině Ligy mistrů mezi AC Milán a Dinamem Záhřeb. Chorvatští fanoušci při cestě směrem na San Siro hajlovali, vyvolávali nacistická hesla a několik z nich jich poté bylo zatčeno za držení zbraní. Jeden z nich také utrpěl bodnou ránu do hýždí.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Příznivci Dinama rozpoutali na tribunách hotové peklo.

Článek

Video zachycující nechutné chování fanoušků Dinama Záhřeb se na sociálních sítích objevilo ještě před výkopem středečního utkání s AC Milán. Chorvatští fanoušci na něm pochodují italskou ulicí směrem na stadion a u toho hajlují a prozpěvují nacistické chorály.

Lidé v komentářích toto chování okamžitě odsoudili. „Nechutné, ale jsem si jistý, že UEFA bude jednat," napsal jeden z diskutujících. Před zápasem byly řadě chorvatských ultras zabaveny nože, teleskopické obušky a dýmovnice. Čtrnáct z nich bylo zatčeno. Přesto fanoušci Dinama v ochozech dokázali rozpoutat peklo.

Poblíž stadionu došlo ale i k napadení dvou příznivců hostí. Jeden z nich, 39letý muž, byl zraněn bodnou ranou do hýždí. Vandalismus byl zaznamenán i v dalších částech města. Téměř čtyři desítky chorvatských ultras vnikly do supermarketu Carrefour a donutily zákazníky k evakuaci.

Po skončení zápasu, který domácí Rossoneri ovládli jasně 3:1, výtržnosti pokračovaly. Zhruba padesát fanoušků Dinama se vydalo směrem k náměstí, kde se chystalo napadnout milánské příznivce. Během potyčky bylo několik osob zraněno.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články