Hlavní obsah

Parádní trefa vysvobodila favorita! Teď vládne Lize mistrů i na Ostrovech

Manchester
Aktualizováno

Parádní rána do šibenice vysvobodila Manchester City v utkání Ligy mistrů. Belgičan Kevin de Bruyne se opřel ještě před vápnem do míče a zastavil se až v síti Šachtaru Doněck. Suverén téhle sezóny vyhrál nakonec 2:0 a pokračuje v krasojízdě. Vyhrál posledních sedm soutěžních zápasů při skóre 26:2.

Liga mistrů: Manchester City - ŠachtarVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Liga mistrů:_Spartak Moskva - FC Liverpool

Liga mistrů: Neapol - Feyenoord

Liga mistrů: Monaco - FC Porto

Citizens v téhle sezóně dokážou sypat soupeřům hromady gólů, proti ukrajinskému soupeři to ale v Lize mistrů dlouho moc nešlo. Tým vysvobodil až mladý Belgičan parádním zásahem. Když míč zaplul do sítě, střelec měl viditelnou radost. Ruka vyletěla nad hlavu na znamení triumfu, pak se zaťatou pěstí ještě podtrhl důležitost gólu.

„Určitě to nebyl můj nejlepší zápas," vykládal po utkání střelec hrdina v narážce na svoji zahozenou šanci ještě před svojí klíčovou trefou. „Myslím, že první půle byla složitější, ale pak už jsme byli lepší a zasloužili jsme si vyhrát. A taky je fajn, že jsme v Lize mistrů zase nedostali gól," smál se střelec.

Manchester City má po dvou zápasech ve skupině Ligy mistrů na kontě dvě výhry při skóre 6:0. A to ještě ostrostřelec Agúero nedal v úterním utkání s Doněckem penaltu.

Jediný kaz: zranění Mendyho

Letní posila Benjamin Mendy bude kvůli poraněnému koleni chybět fotbalistům Manchesteru City zřejmě delší dobu. Trenér Pep Guardiola se obává, že léčba zabere několik měsíců. Třiadvacetiletého levého obránce, za něhož klub před sezonou zaplatil Monaku 52 miliónů liber, poslal na vyšetření ke specialistovi do Barcelony.

Francouzský reprezentant se zranil v sobotním ligovém zápase s Crystal Palace. Guardiola očekává, že pauza bude podobná jako u záložníka Ilkaye Gündogana, který se nedávno vrátil do sestavy City po devíti měsících. "Myslím, že to bude na dlouho," řekl trenér k Mendyho stavu po úterní výhře 2:0 nad Šachtarem Doněck v Lize mistrů.

Proti Šachtaru hrál na Mendyho místě Fabian Delph. "Další alternativy jsou Danilo, Fernandinho nebo Zinčenko. Uvidíme, jak dopadne u doktora. Bojím se, že to bude vážnější, než to vypadá. Pro styl, jak chceme hrát, je to jedinečný hráč," litoval Guardiola.

Reklama

Související témata:
  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid