Hlavní obsah

Pilař po rozlučce s Ligou mistrů: Proti Barceloně jsme mohli vytěžit víc. Nula mě mrzí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest zápasů v noblesní Champions League, šest porážek. Plzeň se s pohárovým podzimem rozloučila domácí prohrou 2:4 s Barcelonou. „Velká škola,“ vykládal záložník Václav Pilař, jenž si proti slavnému katalánskému obrovi zahrál i před jedenácti lety při plzeňské premiéře v Lize mistrů. „Týmově to bylo dobré, chyběl tomu jen lepší výsledek,“ litoval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Pilař (vlevo) z Viktorie Plzeň a Gavi z Barcelony

Článek
Fotogalerie

Co vám běželo hlavou, když rozhodčí naposledy zapískal?

Že se z toho zápasu dalo vytěžit víc. Mrzí mě, že končíme s nulou. Samozřejmě Barcelona má obrovskou kvalitu na míči: hodně běháte bez balonu a je to dost těžké. Ovšem za stavu 2:3, kdybychom vydrželi a nedostali hned další gól, by závěrečný tlak třeba ještě byl větší.

Barcelonu jsme potrápili nad naše možnosti. Trošku zklamání převládá, zní z plzeňské kabinyVideo: Sport.cz

Napadlo by vás před zápasem, že Barcelonu přestřílíte a kromě dvou gólů dvakrát trefíte tyč?

Je pravda, že jsme měli hodně šancí a nějakých 24 střel. Rozdíl byl v tom, že soupeř ze svých šancí dal góly, zatímco my ne. Do defenzivy to od Barcelony nebylo stoprocentní, asi proto skončila ve skupině třetí. Na druhou stranu se nemáme za co stydět, hráli jsme poctivě a dopředu byli nebezpeční. Jen to proměňování šancí...

Ceníte si, že jste v podzimní Lize mistrů poprvé nastoupil v základu?

Byl jsem šťastný, že jsem dostal důvěru. Pečlivě jsem se na zápas připravoval a hodně pracoval do defenzivy. Mrzí mě jedna střela v první půli: obstřeloval jsem to, jenže mi chyběla razance. Ale týmově jsme zahráli slušně, i když jsme znovu dostali rychlý první gól.

Odnášíme si obrovskou motivaci pro další práci. Je vidět, že světový fotbal je jinde, říká Michal BílekVideo: Sport.cz

A co faul Gaviho? Za ostrý skluz na vás schytal žlutou kartu.

Dohrál to za lajnou. Ale jinak klobouk dolů, je to moc šikovný hráč. V osmnácti letech má perfektní práci s míčem a rychlé změny směru. Je to velká budoucnost španělského fotbalu, ale ten faul dělat neměl. (usmívá se)

Plzeň dobře útočila, problémy nám dělal hlavně Chorý, hodnotí trenér Barcelony XaviVideo: Sport.cz

Jste rád, že jste se při šesti porážkách a skóre 5:24 těsně vyhnuli antirekordu Ligy mistrů? Glasgow Rangers byli v této sezoně ještě horší.

Vážně? Tohle ani nevím. Neřeším to. Nás takové zápasy jen posunou.

V čem třeba?

Bayern, Inter, Barcelona... Všimněte si, jak si věří, jak jsou sebevědomí, jak jsou silní na balonu. Plus náběhy za obranu a práce v rychlosti. Takhle se jednou můžeme prezentovat i my. Tihle soupeři jsou někde jinde, ale určitě můžeme být takhle dobří aspoň v některých fázích zápasu.

Reklama