Hlavní obsah

Plzeň narazí na sudího, který si zařádil při jejím šlágru v Edenu. Bayern bydlí naproti pivovaru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkušenosti se soupeřem mají čerstvé, týden starý debakl 0:5 v Mnichově je ještě živý. Fotbalisté Viktorie Plzeň však vcelku nedávno narazili také na polského rozhodčího, který jejich středeční duel s Bayernem v Lize mistrů bude řídit. Bartosz Frankowski pískal v závěru minulé sezony vypjatý šlágr Slavia - Plzeň (1:1) v Edenu.

Fotbalisté Bayernu v Plzni netrénovali, autobusy je dovezly přímo do hoteluVideo: Sport.cz

 
Článek

Zatímco jeho krajané, kteří byli do české ligy pozváni, sklízeli respekt, šestatřicetiletý sudí z listiny UEFA a FIFA se chvály nedočkal. Příhodova komise rozhodčích dokonce po zkušenosti s ním avizovala, že od nové sezony bude i největší šlágry obsazovat českými arbitry.

Frankowski i sebemenší kontakt odpískal jako faul a nejvíc si zařádil v závěru utkání. Na každé straně odpískal po jedné penaltě, jež určily konečný výsledek. „Ani jeden pokutový kop, který nařídil, nezapadl do kontextu celého utkání," poukázala komise.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Polský rozhodčí Bartosz Frankowski uděluje žlutou kartu Davidovi Hovorkovi

„Pro mě je novinka, že nás píská stejný rozhodčí jako na Slavii. O to my se však nestaráme, doufám, že odpíská dobrý zápas," ujistil záložník Jan Kopic před úterním tréninkem.

Že chybí Neuer? Doufám, že jeho náhradníka prověříme a prostřelíme, přeje si Jan KopicVideo: Sport.cz

Výprava bavorského giganta dorazila do Plzně před sedmou hodinou večer. Bayern si dopoledne zatrénoval doma, zamířil tedy rovnou do hotelu Vienna House, pár set metrů od stadionu naproti pivovaru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Polský rozhodčí Bartosz Frankowski během utkání nadstavby Slavia Praha - Viktoria Plzeň.

Bayern přicestoval pouze se 17 hráči a bude kvůli zranění ramena postrádat i kapitána a brankářskou jedničku Manuela Neuera. Mezi tyčemi ho nahradí Sven Ulreich. Z fotbalistů v poli dále chybí Matthijs de Ligt, Serge Gnabry, Alphonso Davies, Jamal Musiala, Lucas Hernández a Bouna Sarr.

Reklama