Hlavní obsah

Že chybí Neuer? Doufám, že jeho náhradníka prověříme a taky prostřelíme, říká plzeňský Kopic

Před týdnem v Allianz Areně si záložník Jan Kopic zajezdil s plzeňskými spoluhráči na kolotoči. Po porážce 0:5 v duelu Ligy mistrů prohlásil, že Bayern byla jiná váhová kategorie. S tím, že domácí odveta může být jiná a Viktoria v ní třeba něco uhraje. „Jen nesmíme brzo inkasovat jako v Mnichově, to bude klíčové. Naopak se musíme pokusit dát gól jako první," sdělil Kopic recept na úspěšný výsledek ve středečním utkání.

Že chybí Neuer? Doufám, že jeho náhradníka prověříme a prostřelíme, přeje si Jan KopicVideo: Sport.cz

 
Článek

Jenže, je v silách Plzně současný Bayern zastavit?

Něco jsme si ukazovali na videu, viděli jsme chyby. Samozřejmě, Bayern je obrovská kvalita. Překvapilo nás, jak brankář Neuer rychle rozehrával. Hráči Bayernu byli nachystaní, běželi v pěti dopředu, do pár vteřin byli v naší šestnáctce. Teď už na to budeme připraveni. Abychom mohli pomýšlet na dobrý výsledek, musejí vyjít další věci.

Které?

Nejhorší je, když soupeři v Lize mistrů drží delší dobu míč a my jsme v hlubokém bloku. Po zisku balonu máme k jejich bráně daleko, potřebujeme se tudíž opřít o útočníka. Aby udržel dlouhé pasy, než ho doplníme. Musíme mít také štěstí, pochopitelně.

I vylepšit práci ve středu hřiště, kde vám to v Mnichově haprovalo?

Středem jsme dostali čtyři góly, na tohle se budeme muset zaměřit. Je potřeba dostupovat hráče Bayernu na těsno, aby se nemohli jednoduše otočit. Ideálně, aby s míčem museli postupovat k vlastní bráně.

Budou hrát proti Bayernu Staněk a Hejda? Rozhodne, jak se budou cítit po tréninku, říká Michal BílekVideo: Sport.cz

Soupeř bude postrádat zraněnou jedničku Manuela Neuera. Považujete za výhodu, že mezi tyčemi nebude stát jeden z nejlepších gólmanů světa?

Neuer je výborný, samozřejmě. Doufám, že jeho náhradníka prověříme. A prostřelíme.

Fotbalisté Bayernu v Plzni netrénovali, autobusy je dovezly přímo do hoteluVideo: Sport.cz

Trenér Bílek točí model s pěti a se čtyřmi obránci. Jaký vám sedí víc?

Nemám problém ani s jedním. Jen snad, když hrajeme na pět obránců, jsem víc vepředu. Trenér se mě na beka asi bojí dát. (směje se)

Bayern o víkendu přišel o výhru v Dortmundu, ztratil dvoubrankový náskok. Může ho to poznamenat?

Bayern je zkušený, tohle se na něm nepodepíše. Přijede pro tři body, my se mu budeme snažit jeho cíl překazit.

Reklama