Hlavní obsah

Plzeň odletěla do Barcelony i s Klimentem a Kopicem. Věřím, že můžeme překvapit, tvrdí Horváth

Plzeňská pouť základní skupinou fotbalové Ligy mistrů začíná. Český mistr se počtvrté během léta odlepil z ranveje letiště Václava Havla. Po třech úspěšných tripech v předkolech ho ale nyní čeká úplně jiný kalibr. Ve středu večer nastoupí v roli outsidera na Camp Nou proti Barceloně.

Plzeň odletěla do Barcelony i s Kopicem a Klimentem. Můžeme překvapit, věří Pavel HorváthVideo: Sport.cz

 
Článek

„Věřím, že jsme připraveni na to, co nás tam čeká," řekl před odletem plzeňský asistent Pavel Horváth, který vedl Viktorii proti Barce před 11 lety. Na Camp Nou uhrál tým kouče Pavla Vrby proti Messimu a spol. přijatelný výsledek (0:2). Má současná Plzeň na lepší?

„Věřím, že kluci můžou být úspěšnější, než jsme byli my. Že si zahrají víc fotbal a uhrají i lepší výsledek. Tohle mužstvo velmi dobře brání, což nemusí Barceloně vonět. Můžeme překvapit," podotkl Horváth.

V plzeňské výpravě nechybějí zraněné opory útočník Jan Kliment a záložník Jan Kopic, byť středeční duel budou sledovat jen z tribuny. Nechtěli si však atmosféru velkého zápasu ujít. „Zrovna oni dva měli sportovní formu, bohužel se zranili. Máme ale široký kádr, abychom je nahradili," uvedl Horváth.

Největší hrozbou pro Západočechy je letní posila Barcelony, jeden z nejlepších útočníků světa Robert Lewandowski. „Už jsem hrál proti Benzemovi i Ronaldovi, tohle bude další útočník z kategorie top. Recept se na něho těžko hledá, ale budu se snažit něco najít. Lewandowski ale není sám, jsou tam i Dembélé, Rafinha, Depay, Torres. Všechno hráči světové extratřídy," prohlásil obránce Milan Havel.

Po příletu na barcelonské letiště El Prat se Viktoriáni přesunou na hotel, od 19 hodin pak absolvují na Camp Nou předzápasový trénink. Středeční duel začíná v 21 hodin (přímý přenos na Nova Sport 3).

Že by Plzeň napodobila naši výhru na Barcelonou- Buďme realisté..Video: Sport.cz

Reklama