Hlavní obsah

Jednání s vládou trvají hodiny, netají Čech. Jak vůbec funguje Chelsea bez Abramoviče?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obhajuje triumf v Lize mistrů, v Premier League ji aktuálně patří třetí příčka. Na fotbalovou Chelsea však dopadá ruský vpád na Ukrajinu. Anglická vláda uvalila sankce na majitele klubu Romana Abramoviče, jen díky jejich částečnému uvolnění může Chelsea opět v omezené míře prodávat lístky na zápasy. „Debaty s vládou trvají hodiny,“ líčí zákulisí Petr Čech, který působí ve vedení anglického klubu jako výkonný poradce.

Petr Čech o obtížné situaci Chelsea po odchodu Romana AbramovičeVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Chelsea bez Abramoviče? Ve světle jeho tučné éry nepředstavitelné! Přesto taková situace nastala. Na Stamford Bridge teď mají plnou hlavu nefotbalových starostí.

„Na fungování trenéra a týmu nemá situace naštěstí velký vliv. Co je nejdůležitější, se děje v pozadí, kde jde o vyjednávání s vládou, aby nám uvolnila licence na jednotlivé zápasy. Aby tým zkrátka mohl fungovat v co nejlepších podmínkách, které odpovídají jednomu z nejlepších profesionálních klubů na světě," popisuje z Madridu český internacionál Petr Čech pro televizi O2 TV, jejímž je ambasadorem.

Abramoviče mají v Rusku rádi. Chelsea vnímají pozitivně, říká Martin Jiránek v pořadu Premier Class.Video: Sport.cz

Úřadující vítěz Ligy mistrů se v úterním odvetném čtvrtfinále na Santiago Bernabéu proti Realu pokusí otočit nepříznivý výsledek 1:3 z úvodního zápasu.

Klub řeší spoustu problémů. „Debaty v zákulisí trvají hodiny. Je to práce pro lidi z vedení, kteří mají na starosti organizaci a také komunikaci se zástupci vlády v Anglii," naznačuje Čech v rozhovoru po streamu.

Na druhou stranu ujišťuje, že první tým se může i nadále připravovat v pokud možno nejlepší kvalitě.

Vladimír Šmicer na téma fungování Chelsea v období sankcí vůči Romanu Abramovičovi.Video: Dominik Hejbal, Sport.cz

„V tom je výhoda pro hráče i trenéra, že v dennodenním fungování se nic moc nezměnilo. Ale samozřejmě, každý člověk vnímá vnější škálu problému, co se děje. Na jednotlivé hráče to může mít vliv, ale to je věc individuální. Každý se pak s ní vypořádá jinak," uvědomuje si Čech.

Utkání Real Madrid - Chelsea vysílá stanice Premier Sport 2, ve studiu přivítá Petr Svěcený s Liborem Boučkem dvojici hostů ve složení Vladimír Šmicer, František Straka.

Reklama

Související témata: