Hlavní obsah

Prohra s Bayernem mě nepřekvapila. Barcelona bez Messiho už nikdy nebude taková, říká Ujfaluši

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Před lety stál několikrát proti nejlepší Barceloně všech dob. Čelil kouzlům Messiho, Xaviho, Iniesty a dalších hvězd. Co v rozhovoru pro Sport.cz říká bývalý obránce Atlétika Madrid Tomáš Ujfaluši k situaci v katalánském klubu, který se topí ve finančních problémech, v létě ho opustil klenot Lionel Messi a v úterý padl 0:3 s Bayernem v Lize mistrů?

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Zklamaní hráči Barcelony po prohře s Bayernem v Lize mistrů

Článek
Fotogalerie

Překvapila vás porážka 0:3 s Bayernem?

Před zápasem jsem tipoval výsledek 1:3. Takže jsem se prakticky trefil. Myslím, že každý očekával, že to nebude Barcelona, jako když za ní hrál Messi.

Klub navíc zasáhly finanční problémy...

Navíc se můžou prohloubit nižší návštěvností. Dá se očekávat, že po odchodu Messiho nebude taková. Finanční problémy má ale i Real Madrid. Vůbec zadlužených klubů ve Španělsku je hodně. Zásadní pro Barcu je ale odchod Messiho. S ním jí odešlo čtyřicet, padesát gólů za sezonu, což je obrovské číslo. Není tam už ani Griezmann, který dával kolem dvaceti branek.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Ujfaluši

Má vůbec současná Barcelona na boj o titul?

Barcelona nemá samozřejmě špatný tým. Chybí jí ale střelec. Měl by jím být Depay, od kterého se branky očekávají. Proti Bayernu to ale z jeho strany nebylo ono. Celkové zápasové statistiky měla obě mužstva plus minus stejné, jenže Barceloně chybělo finále. Ale třeba se vzchopí Coutinho. Střílení gólů bude muset být prostě rozprostřeno na vícero hráčů.

Bude Barcelona bez Messiho výrazně jiná?

Pochopitelně. Bylo to vidět i proti Bayernu. Snaží se rychle dostávat nahoru, což dřív nebylo. Messi si převzal míč, akci trošku zpomalil, až potom šel do kliček. Přechod trval déle. Teď se Barcelona snaží na dvě tři přihrávky dostat míč na hrot. Možná bude muset využívat víc De Jonga, který umí hlavičkovat. Ale každopádně, už to není a nebude Barcelona, která tady léta bývala. Ta s Messim, Iniestou a Xavim byla naprosto výjimečná.

Vzpomínáte si na dobu, kdy jste jí čelil s Atlétikem?

Jasně. Kolikrát člověk ani nemohl být naštvanej, když nestíhal. (smích) Na druhou stranu, ústupem Barcelony můžou ve španělské lize vyletět jiné týmy. Nahoře budou pořád Real s Atlétikem, Sevilla. Výborně začala sezonu Valencie. Myslím, že Barcelona bude hrát do šestého místa.

Postoupí podle vás Barcelona ze skupiny Ligy mistrů?
ano
42 %
ne
58 %
Celkem hlasovalo 934 čtenářů.

Reklama

Související témata: