Hlavní obsah

Ramosův trapas. Pokusem o salto si v Lize mistrů říkal o penaltu, teď je pro smích

Madrid

Fotbalisté Realu Madrid vstoupili do letošního ročníku Ligy mistrů přesvědčivou výhrou nad Šachtarem Doněck 4:0. Cristiano Ronaldo se blýskl hattrickem, zato jeho hvězdný spoluhráč se stal terčem posměchu fanoušků po celém světě.

Foto: Susana Vera, Reuters

Obránce Realu Sergio Ramos (druhý zleva) v bolestivé grimase v utkání s Doněckem.

Článek
Fotogalerie

Hvězdný obránce Realu Sergio Ramos si tak moc chtěl vymodlit penaltu, že předvedl jeden z nejtrapnějších nafilmovaných pádů na vrcholné úrovni v poslední době.

Při náběhu do šestnáctky se nejprve nalepil na stínujícího obránce a z ničeho nic se bez jakékoliv zjevné příčiny vymrštil do vzduchu a pozornost sudího se snažil získat pokusem o salto vpřed. Následoval pád na zem a obligátní rozhození rukama na důkaz nespokojenosti z neodpískané penalty.

Reakce na sociálních sítích na sebe nenechaly dlouho čekat. Někteří fanoušci jeho snahu označili za „nejhorší pokus o salto v historii", jiní jeho etudu ohodnotili jen strohým." Sergio, to myslíš vážně?".

Po internetu už také obíhá koláž, která naznačuje, že si Ramos nejspíš chtěl jen natrénovat skok do bazénu.

Každopádně, i když rozhodčí jeho podvod odhalil, Real nakonec dva pokutové kopy zahrával a oba proměnil Ronaldo. Kouč hostů, kteří hráli velkou část zápasu o deseti, Mircea Lucescu si také po zápase postěžoval na metr rozhodčích.

Nelíbil se mu zejména odpískaný pokutový kop kvůli hraní rukou Darija Srny, zdálo se totiž, že míč se spíš dotkl jeho zad než ruky.

„Tohle nebyla penalta. Rozhodčí podlehl tlaku publika. Proti těm nejsilnějším týmům se nám tohle stává často. Real Madrid takovou pomoc nemá zapotřebí," zlobil se rumunský kouč.

Reklama

Související témata: