Hlavní obsah

Recept na úspěch s Bayernem? Musí nás podržet brankář a musíme mít i štěstí, prohlásil Bílek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Barceloně (1:5) a s Interem Milán (0:2) jeho mužstvo kvalitativně nestačilo, v úterý večer povede trenér Michal Bílek fotbalovou Plzeň do boje proti dalšímu gigantovi. Má Viktoria na to prezentovat se proti Bayernu Mnichov příznivěji?

Foto: Hoppe Sven, ČTK

Trenér Michal Bílek na tiskové konferenci

Článek

Mnichov (od našeho zpravodaje) - „Čeká nás možná největší favorit celé Ligy mistrů, stojíme před další velkou zkouškou. Uvidíme, na co náš výkon bude stačit," řekl Bílek na pondělní tiskové konferenci v Allianz Aréně.

Naposledy proti Interu jste byli pasivní. Budete v Mnichově aktivnější dopředu?

Je těžké otevřít hru proti takovým týmům. Na Barceloně byl vidět výkonnostní rozdíl, ale sehráli jsme poměrně slušné utkání, byť jsme výrazně prohráli. Doma s Interem jsme si měli počínat lépe, měli jsme být odvážnější. Proti obrovsky silnému Bayernu nebudeme nic měnit, budeme hrát, jako doteď. Pozorně zezadu a podnikat rychlé protiútoky.

Jenže vám bude chybět jednička Jindřich Staněk...

Jindra je pro mužstvo důležitý, má výbornou formu. Pokud takový hráč vypadne, jde vždycky o ztrátu. Marián Tvrdoň ale odchytal v sobotu na Bohemce výborný zápas, podržel nás. V úterý ho čeká další zkouška. Věříme mu.

Hejda jediným pamětníkem
Jako jediný ze současného plzeňského kádru zažil pětigólovou nálož, kterou dostala Plzeň od Bayernu před devíti let. Obránce Lukáš Hejda proseděl tehdy utkání na lavičce, v úterý povede Západočechy do bitvy proti bavorském kolosu jako kapitán. „Tehdy jsem viděl obrovskou rychlost všech hráčů Bayernu, provedení s balonem byla na vysoké úrovni. Teď očekáváme to samé. Odvedeme maximum a uvidíme, jestli to bude stačit," konstatoval Hejda.

Kvůli vyloučení v duelu s Interem nemůže hrát opora záložní řady Pavel Bucha. Už víte, kým ho nahradíte?

Nabízejí se dvě varianty. Buď bude hrát Aleš Čermák nebo Modou N´Diaye. Oba mají kvalitu, aby mezeru po Buchovi zacelili.

Ani Bayern nebude kompletní, kvůli pozitivním testům na covid nezasáhnou do utkání Kimmich s Müllerem. Bude bez nich soupeř slabší?

Nemyslím, že jejich absence bude pro Bayern obří ztrátou, přestože se jedná o skvělé hráče. Bayern zkrátka výrazně slabší nebude.

Od koho hrozí největší nebezpečí?

Musiala, Mané, Sané, Gnabry... A tak bych mohl pokračovat. Kvalita všech hráčů Bayernu je neskutečná. Mají obrovskou rychlost, prvotřídní techniku. Musíme si poradit především s rychlým přechodem do útoku, který má Bayern vynikající.

Dodává vám kuráž, že v bundeslize zatím Bayern zůstává za očekáváním?

V lize sice několikrát ztratil, ale všechny tyto zápasy byly podobné. Bayern měl značnou převahu, soupeř se bránil, pokaždé mu výrazně pomohl brankář. Bayern zahodil velké množství šancí, měl smůlu. Jestli chceme pomýšlet na úspěch, musíme hrát pozorně dozadu, musí nás podržet brankář a musíme mít taky štěstí. Týmy, které proti Bayernu bodovaly, všechno tohle měly.

Redakce O2 TV Sport si k přenosu Plzně s Bayernem Mnichov přichystala bohatý doprovodný program s hvězdnými hosty. Po mnoha letech se v televizním studiu osobně představí Petr Čech, legendární brankář a také ambasador televize O2 TV. Společně s moderátorem Liborem Boučkem bude rozebírat výkony plzeňské Viktorie ze studia v pražské O2 areně. Druhé speciální Fortuna studio se nachází přímo v mnichovské aréně. Tam moderátor Petr Svěcený přivítá v roli hostů například Davida Limberského nebo trenéra Františka Straku. Aktuální informace přímo z hrací plochy bude přinášet reportér David Sobišek. Samotným zápasem pak provedou komentátoři ve složení Jan Homolka a Aleš Svoboda. Předzápasová studia startují na kanálu Premier Sport 2 od 18:00 hodin.

I přes úvodní dvě porážky, je pro Plzeň Liga mistrů zdrojem sebedůvěry?

Rozhodně ano. Každý takový zápas tým posílí. I když jsme výrazně prohráli na Barceloně, pouštěli jsme si na videu momenty, které byly z naší strany hodně dobré. Na Bohemce to z naší strany teď nebylo dobré, ale v předešlých utkáních byla na hráčích sebedůvěra vidět. I když v Lize mistrů prohrajeme, sebevědomí týmu bude stoupat.

Reklama