Hlavní obsah

Bayern řeší koronavirus, Nagelsmann sestavu na Plzeň protočí. Šance pro Gnabryho nebo Gravenbercha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bayern Mnichov je před úterním zápasem ve fotbalové Lize mistrů proti Plzni dobře naladěn. Trenér bavorského kolosu Julian Nagelsmann působil na tiskové konferenci uvolněně, dokonce lehce zavtipkoval. Německý hegemon utnul rázně v pátek sérii čtyř utkání bez výhry v bundeslize, když přejel Leverkusen 4:0, sílící tlak trochu povolil. „Potřebujeme další body. Je důležité, abychom proti Plzni vyhráli a udrželi rytmus na další utkání v Dortmundu,“ pravil odhodlaně Nagelsmann.

Foto: ČTK/AP

Trenér Bayernu Mnichov Julian Nagelsmann v duelu proti Stuttgartu.

Článek

Mnichov (od našeho zpravodaje) - Nepříjemnosti ale pětatřicetiletý kouč musí řešit. Kvůli pozitivnímu testu na koronavirus vypadli důležití borci Thomas Müller a Joshua Kimmich. „Daří se jim dobře, symptomy nemají. Mluvil jsem s oběma, cítí se dobře, rádi by trénovali, ale nemohou. Thomas už to má asi potřetí, říkal, že to už by opravdu muselo být, aby mu něco bylo. V pátek půjdou na testy, uvidíme, na víkendové utkání proti Dortmundu by možná mohli být k dispozici," nastínil situaci kolem dvou marodů Nagelsmann.

„Čísla nakažených zase stoupají. Je to téma, které nás bude zase zaměstnávat. S hráči jsme o tom mluvili, některé věci mají zakázané. Na druhou stranu i profesionální sportovec je normální člověk a musí si jít do obchoďáku, aniž bych chtěl nějakému dělat reklamu, nakoupit. Musejí si ale dávat pozor, nosit masky," vypočetl hlavní stratég Bayernu.

Bavorské hvězdy nařízení berou. „Musíme podstupovat co nejméně rizik. Může se to stát každému, já covid také měl. Nosíme masky, dáváme si pozor. Zdraví je nejdůležitější. Doufám, že Thomas a Joshua se brzy zotaví a budou zpátky mezi námi," prohlásil za kabinu obránce Dayot Upamecano.

Pro Bayern je absence dvou tradičních opor mrzutostí. Prostor předvést se ale mohou dostat ti, již dosud tolik nezáří. Jako například Serge Gnabry. „Znám ho velice dlouho, hraje srdcem. Vždy jsem mu věřil, dobře s ním vycházím. Nemusí mít strach, že by nedostal příležitost, když bude mít formu," prohlásil o něm Nagelsmann.

Změn chystá víc i vzhledem k tomu, že v sobotu hraje Bayern velký bundesligový šlágr v Dortmundu. Na něj by mohl být připraven navrátilec po zranění křídelník Kingsley Coman, kterého spoluhráči na tréninku přivítali potleskem. „Ale proti Plzni hrát nebude," upozornil kouč. „Musíme hráče trochu protočit, zase ale neuděláme sedm změn," dodal k sestavě na úterní zápas.

Chce to nadstandardní výkon. Bayern chce dávat góly a hraje pořád kolmo dopředu, ví Václav PilařVideo: Sport.cz

Důvěrou zahrnuje i dvacetiletého záložníka Ryana Gravenbercha, jenž se po letním příchodu z Ajaxu zatím rozkoukává. Je pravděpodobné, že proti Plzni nastoupí. „Je to mladý hráč, pořád ve velkém fotbale začíná. Je pro něj důležité, aby zůstal trpělivý, musí se v některých věcech zlepšit. On to ví. V posledních dnech zanechává dobrý dojem. Dokáže balon udržet a zrychlit hru lépe než mnoho jiných hráčů v Evropě. Ale tohle je Bayern Mnichov, jeden z nejlepších týmů v Evropě. Konkurence je tu obrovská," prohlásil Nagelsmann. O sestavě přemýšlí. „Ještě se rozhoduji."

Plzeň viděl třikrát. „Vypozoroval jsem, že se soustředí hodně na obranu, umí brejky, její hráči jsou fyzicky zdatní. Zápas to může být podobný jako nedávno proti Augsburgu," řekl ambiciózní trenér k českému mistrovi. Jednotlivce zmiňovat nechtěl, ale upozornil například na plzeňského křídelníka Jhona Mosqueru.

Reklama