Hlavní obsah

Reparát složíme, věří Hrošovský před odvetou v Baku

Baku/Plzeň

Loňská zkušenost varuje! Před rokem Plzeň vstup do kvalifikace o fotbalovou Ligu mistrů nezvládla a s Maccabi Tel Aviv vypadla hned, jak na evropskou pohárovou scénu vstoupila. Letos však nemíní podobný příběh připustit. „Musíme dát gól a neprohrát. Pak věřím, že do play off postoupíme,“ nepřipouští záložník Patrik Hrošovský před dnešní odvetou s FK Karabach (od 18:30, přímý přenos na ČT Sport, on-line na Sport.cz) hranou v Baku, že by jeho tým reparát nesložil a do další fáze se nedostal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Patrik Hrošovský

Článek

Před rokem jste hráli kvalifikaci v opačném gardu, přesto jste neuspěli. Tentokrát je pro vás situace o to komplikovanější, že musíte zvládnout odvetu na soupeřově hřišti, abyste postoupili.

Jen to dokazuje, že sled utkání ještě nemusí být rozhodující. Z Izraele jsme před rokem přivezli výhru, a přesto nám k postupu nestačila, teď budeme k odvetě nastupovat po domácí bezgólové remíze, takže vše máme ve své moci.

I když se hraje v Baku, kde vás čeká zřejmě hodně bouřlivé prostředí a kde má domácí Karabach ještě větší sílu, než jakou prokázal v prvním duelu?

V jisté výhodě samozřejmě bude, ale po prvním zápase je stav bezgólový, takže šance jsou pro obě mužstva stejné, jako když jsme do kvalifikace vstupovali.

Vaším podzimním problém je ovšem střelba, což se právě proti Karabachu potvrdilo. Převahu se sice vytváříte, ale dát gól představuje pro váš tým pomalu nebetyčný problém. A ázerbájdžánskému soupeři se střílejí branky obzvláště těžce!

Víme o tom, opravdu moc gólu neinkasuje, o čemž se v evropských pohárech přesvědčila silnější mužstva, než jsme my. Karabach hraje kombinační fotbal a brání v hodně sevřeném bloku, který se těžce překonává.

Vy ale potřebujete za každou cenu branku vstřelit, pokud nechcete jen bránit bezgólovou remízu a dopustit, aby o postupujícím rozhodl penaltový rozstřel.

Musíme chodit do osobních soubojů i do šestnáctky s větší odvahou, než v prvním zápase, bude třeba cpát se do zakončení, střílet ze střední vzdálenosti, chodit si pro fauly a vypomoci si třeba standardní situací. Sami dobře víme, že musíme gól vstřelit a v Baku neprohrát.

Nakolik vám pomohla k větší sebedůvěře výhra v ligovém prologu v Jihlavě, kde jste navíc dokázali výsledek otočit?

Pochopitelně že byla hodně důležitá. První půle se nám nepovedla, ale o přestávce jsme si sami spoustu věcí vyříkali a po změně stran už jsme měli navrch. Dokázali jsme si, že jsme schopni těžké zápasy zvládnout, takže věřím, že obstojíme i v Baku a do další fáze Ligy mistrů postoupíme.

Jak dopadne odvetný zápas 3. předkola Ligy mistrů mezi Karabachem a Plzní?
V Baku vyhraje a postoupí domácí tým
21,6 %
Bez gólů a bude se prodlužovat
6,4 %
Viktoria remizuje 1:1 či více, nebo vyhraje
72 %
Celkem hlasovalo 964 čtenářů.

Reklama