Hlavní obsah

Salah touží s Liverpoolem po odplatě. Máme Realu co oplácet, říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chce se pomstít a hodně! Útočník Liverpoolu Mohamed Salah dychtí v dnešním finále Ligy mistrů po srovnání účtů s Realem Madrid. Před čtyřmi lety boj o ušatý pohár proti Bílému baletu kvůli zranění nedohrál. Bez něj jeho parťáci padli a Egypťan v nemocnici prožíval nejhorší chvíle kariéry. Teď vyhlíží odplatu.

Foto: Phil Noble, Reuters

Mohamed Salah oslavuje gól v síti Manchesteru United.

Článek

Ta prohra ho žere přesně čtyři roky a dva dny, dnes večer má Salah šanci v pařížském finále starou bolest konečně zahladit. „Musíme srovnat skóre," vyťukal egyptský reprezentant na Twitter hned, když Real Madrid postoupil do finále nejprestižnější klubové soutěže přes Manchester City.

Královskému klubu paradoxně i fandil, aby se mu mohl pomstít za zápas z roku 2018. Tehdy s ním Reds ve finále 1:3 rupli v Kyjevě a Salah musel porážku sledovat mimo hřiště. Zranil se ve 26. minutě, když si v souboji se Sergiem Ramosem poranil levé rameno, které mu obránce zalehl. Nešťastně, či snad schválně? Každopádně po půl hodině za stavu 0:0 střídal. Hřiště opouštěl v slzách. „Salah na incident s Ramosem nikdy nezapomene," prozradil vloni Hamdi Nouh, který Salaha před příchodem do Evropy v Africe trénoval.

„Byl to nejhorší moment mé kariéry. Nikdy dřív jsem se takhle necítil. Srazilo mě to hodně dolů. Po zápase jsem si v nemocnici říkal, že jsme přeci nemohli prohrát takovým způsobem. Máme Realu co oplácet," přiznal Salah.

Když se za rok v roce 2019 připravoval s Liverpoolem na finále s Tottenhamem, rok starou fotku se zafačovaným ramenem si připomenul. „Použil jsem ji jako motivační prvek," vyprávěl pak po výhře 2:0, kde už ve druhé minutě proměnil pokutový kop. A nejspíš se na ní podívá i dnes. Již před rokem mohl španělskému velkoklubu prohru vrátit, ale ve čtvrtfinále Liverpool s Realem po prohře 1:3 a domácí remíze 0:0 vypadl.

„Nevěřím v pomstu, ale rozumím tomu, co Mo (Salah) říká. Chce to napravit. My všichni chceme," připustil kouč Liverpoolu Jürgen Klopp, jehož čeká třetí finále Ligy mistrů za posledních pět let. V případě sobotní výhry získá po Ligovém a Anglickém poháru již třetí trofej v této sezoně.

Kdo vyhraje Ligu mistrů?
Liverpool
62,9 %
Real Madrid
37,1 %
Celkem hlasovalo 116 čtenářů.

Reklama

Související témata: