Hlavní obsah

Noční můra fanouška. Příznivce Liverpoolu obrali podvodníci o statisíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těšili se na fotbalový vrchol roku, část liverpoolských příznivců se ale musí smířit s krutou ránou osudu. Desítky z nich si totiž nakoupily lístky na sobotní finále Ligy mistrů na podvodném serveru a zápas na Stade de France proti Realu Madrid neuvidí. Každý z nich takto přišel o 1000 liber (téměř 30 000 korun).

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Fanoušci Liverpoolu. Ilustrační foto

Článek

Pokud Mohamed Salah a spol. v sobotu zvládnou nejdůležitější zápas sezony, ostrovní celek posedmé v historii stane na evropském fotbalovém Olympu pro vítěze Champions League. Asi padesátka fanoušků Reds u toho ale nebude, ačkoliv za vstupenku na vrchol ročníku zaplatila nemalou sumu.

Jedním z nešťastníků je i anglický fanoušek Mcdonald, který se o svůj hněv podělil s liverpoolským deníkem Echo. „Koupili jsme 19 vstupenek po 1000, takže jsme celkem utratili 19 000 liber," prozradil nešťastník.

„Ze začátku to vypadalo úplně normálně, vůbec by mě to nenapadlo," pokračoval. O tom, že se zakoupeným vstupenkami je něco v nepořádku se Mcdonald dozvěděl ve fanouškovské skupině na komunikační platformě WhatsApp. „Když jsem chtěl zavolat prodejci vstupenek, zjistil jsem, že číslo vůbec neexistuje," posteskl si fanoušek.

Foto: Phil Noble, Reuters

Mohamed Salah oslavuje gól v síti Manchesteru United. Prosadí se i ve finále Ligy mistrů?

Podvodníci totiž číslo zrušili, smazali si i účet na sociální síti Twitter a z internetu se doslova vypařili. Stejně jako desítky dalších doufá nyní zklamaný fanda v pomoc policie. Ta ale v obdobných případech bývá často bezradná. Podvodníci specializující se na internetovou kriminalitu totiž využívají sofistikované nástroje, kterými za sebou zametají stopy.

Oficiální cena vstupenek na finále Ligy mistrů se pohybuje v rozmezí 70 eur (1700 korun) až 690 eur (17000 korun). Lístky jsou ale mnohdy předmětem spekulací internetových přeprodejců a jejich cena se často mnohonásobí. Z Česka se například dá na svátek fotbalu do Paříže vypravit za přibližně 100 000 korun, přičemž v ceně je vstupenka, letenka i ubytování.

Reklama

Související témata: