Hlavní obsah

Sami jsme Realu výhru darovali, běduje Bayern. Naivitou, tvrdí kapitán. Hloupými chybami, přidává trenér

Výhru Realu darovali, to nikdo hráčům Bayernu nevymluví. „Přílišnou naivitou,“ ucedil kapitán bavorského týmu Thomas Müller, když první semifinálová partie skončila stejným výsledkem jako loni, kdy se oba kluby potkaly už ve čtvrtfinále. „A také chybami. Hloupými chybami, po kterých jsme dostali ještě hloupější góly. Oba byly naším darem Realu,“ stýskal si kouč Jupp Heynckes, že dopadl stejně, jako před rokem jeho předchůdce Carlo Ancelotti.

Sestřih prvního semifinále LM Bayern - Real

 
Článek
Fotogalerie

Stejná lekce z produktivity a efektivity, nakonec i naprosto shodný výsledek. Loni domácí prohra 1:2 ve čtvrtfinále, letos v semifinále.

„A to kdybychom vyhráli 5:2, nemohl by si Real vůbec stěžovat," nechápal domácí Niklas Süle, co se s domácím mužstvem dělo.

„Bylo to skutečně divné. Ani já nikdy nezažil, aby si mužstvo připravilo v semifinále tolik šancí, jako my. A zejména proti týmu, jako je Real. Jenže góly nepřišly. Zato se dostavily hloupé chyby v obraně, jichž se v zápasech takovéto úrovně nesmíte dopouštět," povzdechl si kouč Bayernu Jupp Heynckes, jehož sen o kyjevském finále dostal hned po prvním utkání vážné trhliny.

„Ty se dostavily s prvním inkasovaným gólem těsně před přestávkou, protože šlo o klíčový moment. Ale už ztráta Robbena a Boatenga nás poznamenala," připomínal Heynckes dvě nucená střídání, k nimž se musel uchýlit už v první půli.

„Velká škoda, že Robben musel odejít tak brzy. Přitahuje k sobě soupeře, a tím mi vytváří prostor," povzdechl si střelec vedoucího gólu Bayernu Joshua Kimich.

Vedoucího, ovšem jediného, což Realu cestu k vítězství samozřejmě usnadnilo. Marcelo těsně před přestávkou vyrovnal, Asencio dvanáct minut po změně stran výsledek otočil. Trefy Ronalda, jemuž se poprvé v letošním ročníku Ligy mistrů stalo, že vyšel v zápase střelecky naprázdno, Bílý balet ani nepotřeboval.

Ronaldo si ale i tak jeden rekord z mnichovského trávníku odnesl. Slavil totiž v Lize mistrů 96. vítězství, což se žádnému jinému hráči v historii Champions League nepodařilo.

„Ronaldo ale hlavně tvrdě pracoval pro úspěch mužstva," připomínal hostující Toni Kroos, že důležitější než Ronaldovy góly byla jeho hra zapadající do Zidanem nachystané partitury.

Ta na Bayern platila. „Znovu se ukázalo, jak důležitý pro nás je Marcelo. A nejde jen o góly, které dává, ale o jeho práci v ofenzivě i defenzivě," kvitoval kouč Realu Zinedine Zidane, že právě brazilský obránce byl vyhlášen nejlepším mužem utkání.

Marcelo to byl, kdo přivodil zvrat, ostatní se k němu po změně stran přidali. „Bez míče nebyla naše hra taková, jak bych si představoval, ale hráli jsme dobře. A i s výsledkem můžeme být spokojeni. K odvetě však musíme přistoupit stejně zodpovědně jako k prvnímu zápasu v Mnichově. Po zkušenosti s Juventusem víme, že by to jinak pro nás mohlo dopadnout špatně," připomínal nervy, které si prožil před dvěma týdny ve čtvrtfinálové odvetě rozřešené až diskutabilní penaltou v nastaveném čase.

Právě partie Realu s Juventusem dodává hráčům Bayernu víru, že semifinálová konfrontace není navzdory domácí prohře ztracena. Loňské zkušenost ostatně také. Vždyť před rokem dokázali na Santiago Bernabéu vyhrát 2:1 o jejich vyřazení rozhodly až Ronaldovy góly v půlhodinovém prodloužení.

„Sami jsme si dokázali, že i v Madridu je možné vyhrát, takže to zkusíme zase," sliboval Thomas Müller.

„Ze scény Ligy mistrů ještě neodcházíme, máme dalších devadesát minut, abychom vyřazení odvrátili," věří i dvaasedmdesátiletý kouč Jupp Heynckes, že by si na závěr trenérské kariéry mohl zopakovat rok 2013, kdy s Bayernem Ligu mistrů vyhrál.

Reklama

Související témata: