Hlavní obsah

Senzace Ligy mistrů Famagusta po vyřazení z Evropy nepláče

PRAHA

Remizovali s Brémami a Interem Milán, porazili řecký Panathinaikos. Senzace letošní fotbalové Ligy mistrů kyperská Famagusta v pohárové Evropě ale končí. Mohli slavit postup do osmifinále a nemají nic. Na jejich úkor postupuje alespoň do Poháru UEFA z třetího místa bundesligový Werder, jehož trenér Schaaf byl po úterní výhře nad Interem téměř v sedmém nebi.

Článek

Hráči Werderu Brémy věděli, že pokud chtějí hrát alespoň Pohár UEFA, musí proti Interu Milán bezpodmínečně vyhrát. A to se bundesligovému týmu povedlo. Po brankách Pizzara a Rosenberga už snížení Ibrahimoviče přišlo příliš pozdě a domácí tak slavili cennou výhru 2:1.

„Jsem neskutečně šťastný. Za prvé, že jsme vyhráli, a pak mě také těší předvedená hra,“ řekl po zápase kouč Werderu Thomas Schaaf. „Museli jsme být trpěliví, ukázat disciplinovanost a počkat si na své šance. Pocit postupu do Poháru UEFA je skvělý, i když jsme zprvu snili i o postupu ze základní skupiny Ligy mistrů,“ přiznal.

Famagusta hledí dopředu

Větší zklamání naopak zavládlo v táboře obrovské senzace letošní Champions League kyperské Famagustě. Ač hráči z jihu Evropy sahali po postupu mezi poslední šestnáctku týmů soutěže, obsadili nakonec až poslední místo v tabulce skupiny B, když v úterý prohráli těsně 0:1 na půdě pozdějšího vítěze skupiny Panathinaikosu Atény.

Navzdory tomu je kouč Kypřanů Temuri Ketsbaia pyšný na své svěřence. „Bohužel naše cesta poháry už končí. Na své hráče jsem ale hrdý. Na začátku by si nikdo nepomyslel, že dojdeme takhle daleko. To, že jsme skončili čtvrtí, na našem výkonu nic neubírá,“ řekl Ketsbaia. „Sláva a peníze nám štěstí nepřinesly. Pro nás teď evropská pouť sice skončila, ale my se díváme dopředu,“ dodal.

Aby si PSV Eindhoven udržel ve skupině D naději na postup ze třetí příčky alespoň do Poháru UEFA, musel odehrát dobrý výsledek proti Liverpoolu. Prohra 1:3 hlavně vinou špatně předvedeného výkonu ve druhé půli jej ovšem vyřadila z poutě letošní pohárovou Evropou.

Liverpool nenastoupil s béčkem

A tak není divu, že ani kapitánovi nizozemského celku Timmy Simonsovi nebylo po prohře příliš do zpěvu. „Podařilo se nám vsítit úvodní gól, ovšem jejich vyrovnání pro nás přišlo v ten nejhorší možný moment. Věděli jsme, že musíme vyhrát, ovšem to bylo za stavu 1:2 už téměř nerealizovatelné. Je ostuda, že jsme utkání takhle pustili,“ řekl pro goal.com Simons.

„Je to pro nás velmi bolestivý večer. V soupeřově týmu stále hráli světový hráči jako Robbie Keane nebo Ryan Babel, takže se nedá říct, že by nastoupili se svým béčkem. Je pro nás velkým zklamáním, že se nám dveře evropských pohárů před zimou zavřely,“ dodal smutně Simons.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.