Hlavní obsah

Šilhavý: Liga mistrů byla blízko. Deset minut na Kypru nás stálo postup

Praha

Nezbývá jim, než obhájit titul a postoupit do Ligy mistrů přímo. Fotbalisté pražské Slavie nejsou na kvalifikaci milionářské soutěže žádní experti. Z devíti pokusů mají stále jen jediný úspěšný před deseti lety. „Jsme zklamaní. Tentokrát byla Liga mistrů blízko. Kromě dvaceti minut prvního poločasu na Kypru jsme byli lepším týmem. Bohužel úvodních deset minut duelu v Nikósii nás stálo postup,“ lituje trenér Jaroslav Šilhavý poté, co si APOEL po výhře 2:0 doma remízou 0:0 v odvetě play off v Edenu postup pohlídal.

Trenér Jaroslav Šilhavý o konci Slavie v Lize mistrůVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Slavia musí na základní skupinu LM zapomenout, APOEL uhrál v Praze remízu 0:0

Slavia končí v Lize mistrů

Tlak jste si vytvořili. Ani v jednom utkání jste ovšem nedokázali skórovat...

Zlobí nás produktivita. Stála nás vyřazení, což je jasné. Proto pracujeme na příchodu dalšího útočníka. Vytvořili jsme si dostatek šancí, ale neproměnili je. Kdybychom byli produktivní, diváci by se chytli a hnali nás za postupem. Soupeř ukázal velkou kvalitu na míči, obrovskou zkušenost. Hráli takticky, hru po faulech natahovali. Stačilo však vstřelit jeden gól a soupeř by znervózněl.

Jak blízko podle vás Slavia letos Lize mistrů byla?

Nechci soupeře znehodnocovat. Mají velmi kvalitní hráče, nejsou žádní chudáci. Nicméně šance na Ligu mistrů byla veliká. Díky titulu jsme se dostali do mistrovské části a vyhnuli se ještě silnějším soupeřům v části nemistrovské. O to víc nás vyřazení mrzí, ale ani Evropská liga není špatná.

Jak odvetu ovlivnila náhlá absence kapitána Škody?

Doufali jsme, že bude fit. Necítil se však dobře a po rozcvičení odjel domů, čeká ho vyšetření. Myslím, že Mick van Buren odvedl velmi dobrý výkon, ale chybělo mu gólové vyjádření. Hru Dannyho poznamenal tréninkový výpadek po zranění kolena. Chtěl hrát, cítil se dobře. Kdyby byl stoprocentně fit, předvedl by lepší výkon a možná jednu ze dvou šancí proměnil.

Vaši svěřenci netají, že je o nervy hrát proti soupeři, který natahuje čas neustálým poleháváním a filmováním...

APOEL každý rok hraje poháry. Jsou zkušení na míči, hráli takticky a po faulech hru natahovali. Trošku jsme to předpokládali, předvedli to už na Kypru. Čtvrtého rozhodčího jsem se ptal, ale sudí je ani jednou nenapomenul. Nechci si na něj stěžovat. Popohnat je ale mohl.

Reklama

Související témata: