Hlavní obsah

Škoda, že pro Horvátha nemají v reprezentaci trenky, rýpnul si Vrba, když vystřihl před fanoušky kotrmelec

Plzeň

Kapitán Horváth musel na oslavu hattricku a šesti gólů nasázených Estoncům vystřihnout před plzeňským kotlem šest kotoulů. A ještě k tomu vzad. A dokonce i trenéra Vrbu k nějaké vylomenině hráči a diváci nutili, až ho k ní přece jen přiměli. Alespoň klasický kotrmelec musel udělat. „Musím se podívat, zda trávník ve vápně příliš neponičil,“ řehtal se na celé kolo vyvolávaný a publikem oslavovaný Pavel Horváth. Aby ne, když hattrick nastřílený na evropské pohárové scéně něco znamená.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba a jeho oslavný kotrmelec po utkání 3. předkola Ligy mistrů mezi FC Viktoria Plzeň a JK Nomme Kalju.

Článek
Fotogalerie

I spoluhráči se okamžitě zajímali, jak moc drahé tři kapitánovy trefy budou. „Na ně sazebník nepamatuje. A já si pohlídám, aby se neměnil," reagoval Horváth, přičemž stačil promptně přiznat, že tři góly v jednom zápase mezi chlapy nikdy nenastřílel.

„Snad v dorostu. Anebo spíš ve starších žácích," vykládal celý potěšený, jak mu to v kvalifikační odvetě o Ligu mistrů proti nebohému estonskému mistru z Tallinu pálilo.

Kouč si nad proměnou libuje

„Škoda, že pro něho nemají v reprezentaci tak velké trenky. Hrál skvělé utkání," vychvaloval svého kapitána trenér Vrba. Narážel tak na sarkastickou hlášku pronesenou svého času reprezentačním koučem Michalem Bílkem, že plzeňského kapitána a dirigenta Horvátha nemůže povolat do národního mužstva, neboť na něho na Strahově nemají tak velké trenýrky.

„Evidentně mu prospívá, že máme pro střed hřiště tři hráče, takže on, Darida a Hořava mohou rotovat a Pavel si tudíž odpočine. Tento způsob mu maximálně vyhovuje, neboť ke konci uplynulé sezóny toho měl plné kecky a i proto nebyl tak výrazný jako dřív," rozebíral Vrba Horváthovu proměnu vyšperkovanou proti Estoncům třemi góly.

„Navíc si dal říct, takže i jeho kondice je lepší, než ke konci minulé sezóny. Dostává se tudíž před vápnem do šancí, v nichž dřív nebyl, takže i góly dává. Prostě s ním musíme pořád počítat," pochvaloval si dobře naladěný plzeňský trenér kapitánovu nesmrtelnost.

Vrba slíbil kotoul ještě výstavnější

Dokonce tak dobře naladěný, že i jednu přísahu na veřejném fóru pronesl. „Pokud postoupíme do Ligy mistrů, vystřihnu ještě parádnější kotoul než ten, který jsem předvedl po postupu přes Estonce. Z mužstva ho umí jen polovina hráčů."

Apropo - Liga mistrů. Kam by chtěl letět k zápasům play off kapitán a kam trenér?

„Já bych ze všeho nejraději letěl k moři," žertoval Horváth, aby pak už ve vážné tónině dodal: „Nejraději do Vídně, protože by se tam za námi vydala spousta našich fanoušků. A i Austria by byla určitě soupeřem přijatelným."

„Souhlas. Austria nebo Maribor. Ale hlavně kvůli plzeňským příznivcům, kteří by nás doprovázeli určitě ve velkém počtu. Za to do Kazachstánu by se nám nechtělo. Liberec se ostatně už přesvědčil, jaké složité a náročné je cestovat 4 500 kilometrů," reagoval trenér Vrba. "Jinak si ale nevybírám, protože všichni soupeři jsou přibližně na stejné úrovni."

Reklama

Související témata: