Hlavní obsah

Složitý zápas, týmový výkon a nadějný výsledek, shodují se sparťané

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šancí bylo mnoho, ale neujala se žádná. „Jsem na svůj tým hrdý a pyšný. Už předem jsme věděli, že to bude složité. Máme za sebou opravdu těžký duel," říká trenér fotbalové Sparty Brian Priske pro remíze 0:0 v Kodani v rámci prvního duelu 3. předkola Ligy mistrů.

Foto: Mads Claus Rasmussen, ČTK/AP

Obránci Sparty Ladislav Krejčí a Filip Panák v akci během utkání 3. předkola Ligy mistrů na hřišti FC Kodaň.

Článek
Fotogalerie

Sparta byla přibližně 70 minut favorizovanému dánskému celku herně vyrovnaným soupeřem, po vystřídání však domácí tlak sílil a sílil.

„Vracíme se do Prahy s dobrým výsledkem, kluci do toho dali víc než sto procent a bojovali možná více, než se čekalo. Obraz hry byl takový, jaký jsme předpokládali. Skóre je nadějné," pravil Priske pro O2 TV Sport před odvetou, která se hraje v úterý 15. srpna na Letné. „Čisté konto je velmi dobrý aspekt utkání," dodává trenér.

Sestřih utkání 3. předkola fotbalové Ligy mistrů FC Kodaň - AC Sparta PrahaVideo: O2 TV Sport

Jedním z hrdinů duelu se stal dánský gólman ve službách Pražanů Peter Vindahl. Zazářil zejména v 81. minutě, kdy nejprve vyrazil střelu Eliase Achouriho a následně zázračně zastavil dorážku z bezprostřední blízkosti od Orriho Oskarssona.

„Důležitý je hlavně týmový výkon a nadějný výsledek. Nejtěžší chvíle jsem prožil v závěru, posledních deset minut jsme byli opravdu pod tlakem," říká muž, jenž za Spartu nastoupil po příchodu z Norimberku teprve do druhého soutěžního utkání. „Myslím, že naše spolupráce se zlepšuje. Nemám s komunikací s obránci žádný problém," pochvaluje si.

Také Sparta měla své šance. Zejména v prvním poločase, kdy se do samostatného úniku dostal Lukáš Haraslín a následně pálil z dobré pozice do boční sítě Jan Kuchta. „Mrzí mě neproměněné příležitost, kdy jsme nedokázali potrestat chyby protivníka," přiznává Priske.

Kaňkou na utkání je však brzké střídání klíčového stopera Asgera Sörensen. Ten poté, co vinou lehkých zdravotních potíží nenastoupil o víkendu proti Pardubicím, opustil trávník v Kodani už v 60. minutě.

„Nemělo by to být nic závažného. Jen byl unavený, tak jsme ho raději vystřídali, tvrdí Priske.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.