Hlavní obsah

Spartak výkonem proti Liberci podle ruského tisku neoslnil

MOSKVA

Ruské deníky ve čtvrtek oslavují postup Spartaku Moskva do Ligy mistrů a připomínají, že se do elitní společnosti dostal poprvé po čtyřech letech. Zároveň však poukazují na to, že stejně tak se mohli ve středu radovat fotbalisté Liberce.

Článek

Sport Express napsal, že domácí nijak neoslnili a že takový výkon by příště nestačil. "Po většinu utkání Spartak v Lize mistrů nebyl. Takhle ho dál nikdo nepustí," zdůraznil deník, že v základní skupině přijdou těžší soupeři. Ocenil však, že pod vedením nového trenéra Fedotova se přece jen objevují záblesky kvalitní hry. "Ale stále ještě to není ten správná Spartak," posteskl si Sport Express.

Server gazeta.ru ocenil, že Liberec dokázal vyrovnat i v oslabení a že fanoušci Spartaku v závěru prožívali těžké chvíle. "Nakonec domácí zachránil hodně kuriózní gól," napsal. Ještě předtím ho překvapilo, že liberecká obrana, kterou všichni vychvalovali, několikrát propadla panice a brankář Čech zachraňoval situaci jen se štěstím.

I záložník Maxim Kaliničenko v rozhovoru pro gazeta.ru po utkání přiznal, že cesta k vítězství nebyla snadná. "Když soupeř vyrovnal, opravdu jsme znervózněli. Zvláště když penalta byla nařízena za nic," řekl Kaliničenko. Liberec ho však prý ničím nepřekvapil. "Ukázali, že jsou nebezpeční při standardních situacích, ale nic víc," zhodnotil vystoupení českého mistra.

Reklama

Související témata: