Hlavní obsah

Spartu má na mušce zázračný mladík. Příšerný začátek, prská trenér Kodaně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dánská část realizačního týmu Pražanů v čele s Brianem Priskem se brzy vypraví domů. Fotbalisté Sparty v úterý otevřou 3. předkolo Ligy mistrů na půdě FC Kodaň. Dánský tým si po výhře 2:0 na Islandu poradil v odvetě 2. předkola s Breidablikem divokým skóre 6:3. „Hlavní je postup, další překážka je ovšem mnohem těžší. Teď nás čekají dva vyrovnané zápasy proti Spartě,“ avizuje Jacob Neestrup, trenér FC Kodaň.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalista FC Kodaň Orri Oskarsson (18) vstřelil v odvetě druhého předkola Ligy mistrů tři branky.

Článek

Výhra a jasný postup, přesto je kouč velmi kritický. Jeho tým inkasoval jako první již v 9. minutě, po půlhodince se však rozstřílel a poločas vyhrál 4:1.

„Takhle by to dál nešlo. Samozřejmě se musíme vypořádat s úvodem zápasu, což je zatím to nejhorší, co jsem za dobu svého působení jako trenér FCK viděl! A bereme to velmi vážně, i když jsme utkání otočili," láteří 35letý Jacob Neestrup.

Nová sparťanská jednička? Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Králem odvety byl Orri Óskarsson. Urostlý osmnáctiletý mladík nasázel svým krajanům hattrick a poslal Spartě důrazné varování.

Velký islandský talent na jaře hostoval v dánském Sönderjyske. Po návratu do Kodaně začíná řádit. „Šest vstřelených gólů je fajn. Potřebujeme však mít více jistoty a stability v obraně. Nestačí přece, že naše zakončení opět fungovalo dobře s mnoha vydařenými útoky a skvělými góly. V úvodu jsme byli nedisciplinovaní," vede si Neestrup svou.

Asi ví, co říká. Dánové prý mají ve zvyku své soupeře spíše přehlížet.

Sparta na trénink pozvala fanoušky. Předvedly se jim i čerstvé posily James Gomez a Victor OlatunjiVideo: Sport.cz

„Pořád mají pocit, že jsou nejlepší na světě. Soupeře moc nerespektují, z východní Evropy rozhodně ne. A pro FC Kodaň to platí obzvlášť," usmívá se český krajan Pavel Mašek, který působí v jiném kodaňském klubu BK Skjold.

„Sebevědomí Dánů je prostě úplně jinde. Že jejich krajan Priske vyhrál se Spartou titul, je nebere, protože česká liga je prostě nezajímá. Ani o ní nereferují. Byl jsem na Parken stadionu, když tady hrál Jablonec a později i Slavia. V obou případech české týmy vyhrály a Dánové to absolutně nebyli schopní pochopit," dává Mašek dobrý příklad Spartě.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.