Hlavní obsah

Sparta zná varianty pro play off Ligy mistrů: federální derby, letní senzace či návrat Plavšiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmnáct let. Tak dlouho fotbalová Sparta čeká na postup do nablýskané Ligy mistrů. Po letošním titulu má další pokus. Nadějná zpráva zní: na cestě do hlavní fáze nejprestižnější klubové soutěže nečíhá žádný obr. Platí to pro třetí předkolo, které Sparta rozehraje příští úterý v aréně FC Kodaň, i pro potenciální play off. Tam se zatím rýsují čtyři varianty, losuje se v pondělí 7. srpna.

Sparta se zlepšila ve vybírání posil, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Prvního soupeře na cestě do Ligy mistrů sparťané znají od středečního večera. Podle očekávání narazí na Kodaň, která v pohodě přešla přes islandský Breidablik (6:3, 2:0). První zápas se odehraje 8. srpna na stadionu dánského šampiona, odveta týden nato na Letné. Příjemná zpráva pro Spartu: v tuhle chvíli má jistou minimálně základní skupinu Konferenční ligy.

Zatím je to jen teorie, ovšem pokud tým trenéra Briana Priskeho přes Kodaň postoupí, bez šance nemusí být ani v play off. V úzkém okruhu potenciálních soupeřů na první pohled nečíhá žádná nepřekonatelná překážka.

Sparta by v posledním předkole Ligy mistrů byla nasazená, takže by se tutově vyhnula Bernu, vítězi třetího předkola mezi AEK Atény a Dinamem Záhřeb i lepšímu z dvojice Olimpija Lublaň/Galatasaray.

Play off se bude losovat příští pondělí a sparťané už teď vědí, že ve hře jsou čtyř možnosti. V osudí budou belgické Antverpy, které jsou nasazené rovnou do závěrečného předkola. Může dojít i na třaskavý dvojzápas se Slovanem Bratislava, pokud zvládne vyřadit izraelského mistra Maccabi Haifa. Nebo na bitvy s letní senzací Klaksvíkem, parta z Faerských ostrovů jde ve třetím předkole na norské Molde. A čtvrtá varianta? Kyperský Aris Limassol, nebo polský vládce Raków Čenstochová, kam nedávno přišel ze Slavie exsparťan Srdjan Plavšič.

Ale teď už dost předbíhání, ještě nezačalo ani třetí předkolo s Kodaní. Navíc poslední pohárová zkušenost Sparty byla dost hořká: loni z Evropy vypadla hned po prvním letním dvojzápase, ve druhém předkole Konferenční ligy ji nečekaně zastavil norský Stavanger. „Nejradši bych byl vulgární," trefně shrnul tehdejší pocity sparťanského národa obránce Jaroslav Zelený.

S parťáky se ale dokázal zvednout a navzdory šedivému podzimu nakonec urvat první titul po dlouhých devíti letech. Teď přichází čas na pohárový reparát.

Play off Ligy mistrů, mistrovská větev (los 7. srpna)
nasazení:
vítěz FC Kodaň/SPARTA
vítěz AEK Atény/Dinamo Záhřeb
Young Boys Bern
vítěz Olimpija Lublaň/Galatasaray
nenasazení:
vítěz Slovan Bratislava/Maccabi Haifa
vítěz Klaksvík/Molde
Antverpy
vítěz Raków Čenstochová/Aris Limassol

Reklama

  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.