Hlavní obsah

Spasitel Ronaldo zajistil vítězný debut Carricka! Triumf je pro Solskjaera, hlásil dočasný kouč

Londýn/Praha

Šestá trefa v pátém utkání! Útočník Cristiano Ronaldo zařídil vítězný debut Michaela Carricka v roli hlavního trenéra na lavičce Manchesteru United. Čtyřicetiletý bývalý anglický reprezentant nahradil u Rudých ďáblů odvolaného Oleho Gunnara Solskjaera a jeho tým slavil výhru v pátém utkání skupiny F Ligy mistrů na hřišti Villarrealu. Dvoubrankový triumf posunul anglický klub v předstihu do jarního osmifinále.

Foto: Pablo Morano, Reuters

Radost v podání fotbalového Manchesteru United na hřišti Villarrealu. Gól v utkání Ligy mistrů vstřelil Jadon Sancho, mezi gratulanty nechyběl ani Cristiano Ronaldo.

Článek
Fotogalerie

„Beru jako obrovské privilegium, že mohu vést Manchester United," prohlásil Carrick, jehož budoucnost je ve hvězdách. Manchester United netají, že hledá nového trenéra a bývalý asistent je na pozici hlavního kouče jen dočasně. I během úterního dne se spekulovalo o příchodu Mauricia Pochettina z PSG či bývalého trenéra Barcelony Ernesta Valverdeho. Nic to však neubralo z Carrickova zanícení a nasazení.

„Přijeli jsme do Villarrealu vyhrát. Já jsem věřil, že to zvládneme," prohlásil muž, který v dresu Manchester United slavil triumf v Lize mistrů i Premier League.

Rudí ďáblové na španělské půdě tahali dlouhé minuty za kratší konec. A hosty zachránil opakovaně brankář De Gea, když před pauzou skvěle zasáhl při střele Gomeze a po přestávce vychytal tutovku Tiguerose.

„Tenhle zápas nebyl o kudrlinkách. Byl o disciplíně a taktickém plánu. United mají hráče schopné dávat góly, ale potřebovali čisté konto. To byl základ, na který se kladl důraz. A splnilo to účel," prohlásil Rio Ferdinand, bývalá hvězda United a vítěz Ligy mistrů.

„Nikdo nemohl čekat, že přijedeme a budeme hrát pěkný fotbal. Když jsme neměli výsledky, nebyli jsme v top formě z hlediska týmu ani jako jednotlivci, je složité vše vyladit," přiznával Michael Carrick, trenér Manchesteru United.

Foto: Pablo Morano, Reuters

Dočasný manažer Manchesteru United interim Michael Carrick mohl být po utkání Ligy mistrů ve Španělsku spokojený.

Dvanáct minut před koncem však domácí špatně rozehráli, odraženého míče se zmocnil Ronaldo a přes vybíhajícího brankáře parádním lobem rozhodl. Portugalský kanonýr skóroval i v pátém utkání Ligy mistrů po návratu do Manchesteru, celkem v letošním ročníku nasázel už šest branek.

„Všichni vědí, jak Cristiano nakládá s takovými šancemi," usmíval se spokojeně Carrick.

V poslední minutě pak hvězdný útočník sehrál klíčovou roli při parádní kombinaci, když dvakrát přihrávkou z prvního doteku pomohl k přečíslení, na jehož konci Sancho napálil balon podruhé do branky španělského klubu a pečetil postup do osmifinále Ligy mistrů!

„Byli jsme nervózní a kladli jsme absolutní důraz na výsledek. Do přestávky jsme možná měli strach. Prioritou pro nás byla defenziva, čisté konto. K tomu se musíme vrátit. Protože máme Cristiana Ronalda. Obrovskou ofenzivní sílu. Když nebudeme dostávat góly, budeme vyhrávat," radoval se Harry Maguire, obránce a kapitán Manchesteru United.

Foto: David Klein, Reuters

Bývalý manažer Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer. Tým mu věnoval výhru v Lize mistrů na hřišti Villarrealu.

„Nebyly to pro nás všechny v klubu snadné dva dny. Ale všechno dopadlo podle plánu. Přijde mi, že výsledek patří Solskjaerovi," připomínal Carrick bývalého trenéra.

Reklama

Související témata: