Hlavní obsah

Řešení pro Manchester United se rýsuje ve Španělsku!

Praha

Překvapivé jméno na místo hlavního trenéra Manchesteru United?! Pozici odvolaného Oleho Gunnara Solskjaera by mohl zaujmout Ernesto Valverde, sedmapadesátiletý španělský kouč, který naposledy dirigoval Barcelonu!

Foto: Twitter

Ernesto Valverde by se mohl stát novým trenérem Manchesteru United.

Článek

Je paradox, že zatímco Manchester United vedený Michaelem Carrickem vycestoval z Anglie k utkání Ligy mistrů do Villarrealu, do Manchesteru dorazil hlavní adept na uvolněné trenérské místo Mauricio Pochettino.

Nikoliv kvůli jednání, ale kvůli pracovním povinnostem. Současný trenér Paris Saint Germain povede francouzský tým ve středu večer na půdě Citizens v utkání Ligy mistrů.

„Jsem šťastný v Paříži. A nejsem malé dítě. Uvědomuji si, že jsem součástí byznysu, kde jsou fámy a spekulace samozřejmostí. Cokoliv řeknu, bude vytrženo z kontextu. Hrál jsem za PSG, trénuji PSG! Miluji ten klub," prohlásil v Manchesteru argentinský trenér. „Nehodlám se nechat rozptylovat potřebami Manchesteru United," přesvědčoval Pochettino.

Podle zdrojů serveru BBC šéfové klubu z Old Trafford zjistili, že angažování argentinského trenéra s pětiletou zkušeností z Tottenhamu, nebude tak snadné a přímočaré, jak si představovali. Pochettina totiž váže kontrakt k PSG do konce sezony. A šejkové z Kataru vlastnící francouzský klub chtějí za svého trenéra drastické odstupné.

Vedení Rudých ďáblů tak hodlá situaci vyřešit odvoláním dočasného trenéra Michaela Carricka, který si připsal vítězný debut ve Villarrealu, a angažováním zkušeného trenéra do konce probíhajícího ročníku. Valverde podle serveru BBC přesně splňuje předpoklady vedení Manchesteru: ostřílený trenér, který se neupíná k prodloužení kontraktu pro další ročník.

„United cítí, že zkušený trenér s kontraktem na dobu určitou spolupracující se současnými trenéry včetně Michaela Carricka přinese stabilitu a prostor pro komplexní posouzení situace," píše BBC.

Španělský trenér naposledy vedl Barcelonu, kterou dotáhl k mistrovskému titulu na jaře 2018 a triumfu v Copa del Rey, než byl následně v lednu 2020 odvolán. V minulosti získal tři mistrovské tituly v Řecku s Olympiakosem, působil rovněž ve Valencii, Espaňolu a Bilbau.

Reklama

Související témata: